- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Путин објаснио зашто је победа Русије ─ неизбежна

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Руска одбрамбена индустрија годишње произведе онолико ракета за ПВО колико и сви остали произвођачи у свету, а то, између осталог, улива поверење у победу Русије у Украјини, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Ми, на пример, ракете за ПВО које ви правите, годишње производимо преко три пута више него у Сједињеним Америчким Државама. Све у свему, наша одбрамбена индустрија годишње производи отприлике исто ракета за ПВО различите намене као сва војно-индустријска предузећа света. Наша производња може се упоредити са светском“, истакао је Путин током разговора са радницима „Обуховске фабрике“, која је део концерна „Алмаз-Антеј“.
Путин је навео и низ појмова који, према његовим речима, уливају поверење у победу.
„Са становишта коначног резултата и победе, која је неизбежна, постоји неколико ствари које нису нестале и које су у основи наше победе. То је јединство и солидарност руског и уопште мултинационалног народа Русије, то је храброст и јунаштво наших бораца у оквиру специјалне војне операције и на линији фронта и наравно, рад војно-индустријског комплекса, предузећа као што је ваше и људи као што сте ви, и целе привреде, јер свака од ових карика: и индустрија, и стање јавних финансија, и социјална сфера, повезана са подршком породицама које захтевају посебну пажњу државе, и здравство – све то ствара основу за наш ефикасан развој и победу. Она је обезбеђена. Ни мало не сумњам у то“, нагласио је он.
Путин је такође напоменуо да актуелне украјинске власти славе Степана Бандеру, који је био Хитлеров саучесник, а украјинска војска наставља праксу позадинских јединица, стрељања цивила у Донбасу и суседним територијама.
„Стога, имамо све основе да садашњи режим називамо неонацистичким и имамо све основе да уз помоћ оружаних снага помажемо оним људима који себе сматрају делом руске културе, којима је матерњи језик руски, који га цене, као и своју културу и своју традицију. Не можемо да их не заштитимо“, закључио је Путин.
Специјална војна операција руске војске у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Специјална операција у Украјини
Путин: Обмањивали су нас, Донбас је наша историјска територија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала