- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај за Сафијулина, Хачанов лако до трећег кола у Мелбурну

© AP Photo / Aaron FavilaКарен Хачанов
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Руски тенисер Роман Сафијулин елиминисан је у другом колу Аустралијан опена, од њега је у четири сета био бољи Денис Кудла резултатом 3:6, 7:5, 7:6, 6:3. За разлику од Романа, Карен Хачанов је био убедљив против домаћег такмичара Џејсона Кубллера – 6:4, 5:7, 6:4, 6:2.
Први је на терен од руских тенисера у среду изашао Роман Сафијулин који је био благи фаворит у двобоју са Американцем Кудлом.
И добио је Рус први сет резултатом 6:3, а за то му је био довољан брејк у шестом гему. Ипак, испоставиће се да је то било све од искусног Сафијулина, који је изгубио наредна три сета.
У другом је Роман пао после велике борбе резултатом 7:5, док је у трећем виђена потпуна драма, а из ње је срећнији и успешнији изашао Кудла, који је славио после табрејка резултатом 8:6.
Губитак трећег сета у мечу очигледно је психолошки и те како утицао на 25-годишњем Руса који је 97. рекет света.
Иако је први сервирао у четвртом сету, дозволио је ривалу да направи чак два брејка и да слави – 6:3, што је било довољно за пласман у треће коло Аустралијан опена.
После Сафијулина, на терен је изашао Карен Хачанов који је у потпуности оправдао улогу фаворита у дуелу са Џејсоном Кублером.
Брејк већ на самом отварању сусрета, затим потврда брејка и онда одрађивање посла за освајање првог сета 6:4.
У другом се неочекивано саплео руски тенисер, изгубивши 7:5. Ипак, у наставку је Карен деловао самоуверено и без већих проблема је успео да изађе на крај са Аустралијанцем – 6:4, 6:2 у мечу који је трајао два сата и 55 минута.
Хачанов ће за наредну препреку у Мелбурну имати Американца Френсиса Тијафоа који је елиминисао Женга с убедљивих 3:0 у сетовима.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
„Ментално сам уништен“ – Надал фрустриран после елиминације у Мелбурну
Маријана Вељовић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
Челична Српкиња „дисциплиновала“ и Надала – почела као студент и има неостварен сан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала