Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Американци би да Срби забораве да су их бомбардовали: Хила изненадило свакодневно подсећање на 1999.

© Sputnik / Лола ЂорђевићКристофер Хил
Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Кад сам дошао овде прошлог марта изненадило ме је што је сваког дана било неких подсећања на 1999. годину... Морате да гледате унапред, изјавио је амбасадор САД у Србији Кристофер Хил.
Хил је у интервјуу за Недељник говорио о свом животу у младости у Београду, али је поделио и утиске о Србији након што се као амерички амбасадор поново вратио у Београд.
„За мене је највеће разочарење било то што сам мислио да су ствари за које сам мислио да су одавно решене и даље свеже у главама људи. Изненадило ме је, кад сам дошао овде прошлог марта, што је сваког дана било неких подсећања на 1999. Државама, баш као и људима, неопходна је и отпорност, али и то да се неке ствари заврше да би могао да кренеш даље“, навео је Хил и упоредио ову ситуацију са пријатељском свађом.
„То је као када причате са неким пријатељем и он се стално враћа на неку свађу која се догодила давно. Тако је у животу држава. Морате да гледате унапред, али је исто време неучтиво рећи то и свом пријатељу и групи људи. Нисам ту да говорим: ‘Заборавите на то‘. Ако није заборављено, онда вероватно постоји разлог“, сликовито је описао амерички дипломата у Србији.
Амерички амбасадор Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2022
СРБИЈА
Амбасадор САД у Београду пожелео зближавање српског и америчког народа у 2023. години /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала