- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сеча фаворита у Мелбурну – крај за другог носиоца и Шварцмана, али се Рус не да!

© AP Photo / Dita AlangkaraКаспер Руд
Каспер Руд - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Нема краја изненађењима на Аустралијан опену. Само дан након што је елиминисан Рафаел Надал, учешће је завршио и други носилац у Мелбурну - Норвежанин Каспер Руд од ког је у четири сета био успешнији Американац Џенсон Бруксби – 6:3, 7:5, 6:7, 6:2.
Руд се налазио у половини жреба у којој је и Новак Ђоковић, па српском асу то отвара пут ка финалу.
Норвежанин у последње време имам стомачне проблеме, изгубио је у Аделејду од Ласла Ђереа, а сада се поново у Мелбурну пожалио на исту бољку.
С друге стране Џенсон Бруксби је америчка школа и бетон му је омиљена подлога, па не чуди што је константно нападао Норвежанина и на крају успео да приреди сензацију и да елиминише трећег тенисера света.
Меч је трајао готово четири сата, тачније недостајало је само четири минута за то, а мало је недостајало да све буде далеко раније решено.
Наиме, после уводна два сета која су припала Бруксбију резултом 6:3 и 7:5, у трећем је Руд спасио три меч лопте, да би успео да реализује прву брејк лопту и да одведе сет у тајбрејк из ког је изашао као победник.
Ипак, испоставиће се да је Норвежанин само купио време и одржао је себе у животу још један сет. Није могао више да парира распуцаном Американцу који је славио с убедљивих 6:2 и пласирао се у наредну фазу првог Гренд слема у сезони.
Американац је тако заказао двобој са земљаком Томијем Полом.
Елиминација Каспера Руда није једина у четвртак ујутру по средњеевропском времену. Учешће је завршио и Дијего Шварцман који је пао пред Американцем Волфом и то без освојеног сета - 1:6, 4:6, 4:6.
Аргентинац, иначе 26. рекет планете, био је фаворит против Волфа који је 67. на АТП ранг листи, али није имао свој дан и Американац је то сурово казнио и пласирао се шеснаестину финала турнира у Мелбурну.
И док у Мелбурну траје сеча фаворита, Рус Андреј Рубљов гази по плану и програму. Безвећих проблема изашао је на крај са Финцем Русуворијем ког је савладао у четири сета, резултатом 6:2, 6:4, 6:7, 6:3 у мечу који је трајао два сата и 45 минута.
Рубољв је пети носилац и до сада је приказао одличан тенис, а наредна препрека на Аустралијан опену биће му Британац Еванс који је у три сета елиминисао Француза Жеремија Шардија.
Аустралијан опен, важнији резултати
Жереми Шарди - Данијел Еванс 4:6, 4:6, 1:6
Давидович Фокина - Томи Пол 2:6, 6:2, 7:6, 3:6, 4:6
Џенсон Бруксби - Каспер Руд 6:3, 7:5, 6:7, 6:3
Дијего Шварцман - Џефри Џон Волф 1:6, 4:6, 4:6
Денис Кудла - Уго Умбер 2:6, 7:6, 2:6, 4:6
Андреј Рубољв - Емил Русувори 6:2, 6:4, 6:7, 6:3.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Бугарин експресно елиминисао Србина – чека сусрет са Новаком
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Новак се хитно огласио пред меч: Проверите пре него што ме осудите
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала