- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић размишља и о одустајању – „Не тренирам данима, пио сам лекове“

© AFP 2023 / BRENTON EDWARDSНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић не искључује могућност повлачења са Аустралијан опена у случају да повреда бутног мишића леве ноге настави да му задаје велике проблеме као у уводним мечевима у Мелбурну.
Ђоковић је открио на конференцији за медије после победе над младим Французем Куакоом (3:1) да је имао „постепено погоршање повреде“ и да је због тога морао да попије и лекове против болова, уз промену стезника.
Истакао је и да је бол био подношљив, осим код „екстремнијих лопти“, тако да је после промене ритма противника морао да „пусти руку и буде агресивнији“.
Новак Ђоковић – Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Новак јачи од Француза и пијаног навијача
„Повреда није идеална, сада је још лошија ситуација. Не тренирам данима између мечева, али имам простора и времена да се опоравим и да себи дам што веће шансе за наредни меч“, рекао је Ђоковић.
Новак је јасно поручио и да је и одустајање једна од опција, ако се не опорави.

„Нема превише избора, два су: или наставити даље или не. Желим да наставим даље и увек ћу искористити шансу. Добра ствар је што имам дан одмора. То је добро, даје се прилика за опоравак, да доведем себе у боље стање“, додао је Новак.

Ђоковић се присетио и да је претходни Аустралијан опен 2021. освојио са „поцепаним“ мишићем трбушног зида, али и додао да оно што ће се десити у наставку турнира - не може да предвиди како ће се одвијати.
„Покрети су динамични, исхитрени, обично у таквим ситуацијама може да се проузрокује повреда. Нећу сутра тренирати, али се надам да ћу имати довољно добар осећај да наставим да се такмичим“, закључио је Новак Ђоковић.
Подсетимо, Ђоковић ће у трећој рунди играти против Бугарина Григора Димитрова, са којим има скор девет победа и пораз. Меч је планиран за суботу.
Новак Ђоковић – Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Бабић је упозорио – и десило се: Ђоковић на мети пијаних провокатора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала