- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал два месеца ван терена – прети му слободни пад на АТП листи

© AP Photo / Dita AlangkaraРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Шпанац Рафаел Надал одустоваће због повреде мишића кука између шест и осам недеља, то су саопштили из његовог лекарског тима дан после детаљних прегледа и елиминације већ у 2. колу Аустралијан опена од Американца Мекдоналда.
Повреда коју у последње време често мучи шпанског тенисера била му је највећи противник у Мелбурну у двобоју са Мекдоналдом.
Тешко да би епилог Рафиног меча другог кола био такав да је „бик са Марјоке“ био потпуно спреман. Овако, чекају га нове терапије и пауза од око два месеца, као и слободни пад на АТП ранг листи.
Надал је други тенисер планете, иза сународника Карлоса Алкараса, али како неће учествовати на турниру у Дубаију и Дохи, под дебелим знаком питања су Индијан Велс, чак и Мајами.
Све то могло би да доведе до тога да Рафаел Надал после 19 година испадне из Топ 10, али прерано је сада причати и писати о томе. Непозната је и судбина Карлоса Алкараса и то на којим турнирима ће играти када се опорави.
То је једноставно најгори сценарио за Надала и армију његових навијача, и односи се само на то да два месеца или дуже буде ван терена. Јасно је да ће пропустити турнире на Блиском истоку, а европска прича би могла да му стартује на његовој омиљеној подлози – шљаци.
Ипак, оно што је за сада дефинитивно познато и јасно, јесте да Надала очекују терапије и пауза између шест и осам недеља и тек после тога ће моћи да се праве калкулације око тога на ком месту АТП листе ће се наћи тренутно други рекет планете и освајач рекордна 22 Гренд слем трофеја.
Новак Ђоковић – Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Новак јачи од Француза и пијаног навијача
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Зверев се вратио, али га је „лаки лузер“ послао кући: „Ово је успех за мене“
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
СПОРТ
„Ментално сам уништен“ – Надал фрустриран после елиминације у Мелбурну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала