- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зверев се вратио, али га је „лаки лузер“ послао кући: „Ово је успех за мене“

© AP Photo / Ng Han GuanАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Немачки тенисер руског порекла Александар Зверев елиминисан је већ у другом колу Аустралијан опена, пошто га је у четири сета надиграо Американац Мајкл Мо – 6:7, 6:4, 6:3, 6:2.
Иако је 13. тенисер света учешће у Мелбурну окончао на самом старту, он није превише разочаран, а разлог је тај што се после седам месеци пакла и неколико операција лигамената скочног зглоба коначно вратио игрању тениса на највишем нивоу.
Подсетимо, Немац је у полуфиналу Ролан Гароса још у јуну прошле године покидао седам лигамената, а грешком су му лекари оперисали само три лигамента.
Због тога је проживео пакао, али се вратио и у првом колу је успео да савлада Перуанца Хуана Пабла Вариљаса после драме у пет чинова.
„Изузетно сам срећан јер сам ово пропустио у протеклих седам месеци. Сам овај меч се исплати за сав труд и патњу коју сам имао. Да поново победим пред оваквом публиком. Једва чекам остатак турнира. Шта год да се деси од сада, турнир је већ успех за мене“, рекао је Зверев.
А онда је на ред дошло и друго коло, где је Немца руског порекла сачекао Американац Мајкл Мо, који је 107. рекет планете. Мо је на Аустралијан опену заиграо као „лаки лузер“.
Покушао је Зверев који је у претходних седам месеци одиграо неколико егзибиционих мечева да му парира, успео је на искуство да добије уводни сет после тајбрејка 7:6(1), али више од тога није могао.
Јасно је да физички није на свом максимуму и да зглоб и лигаменти нису могли да издрже толики напор.
Већ на старту другог сета Зверев је претрпео губитак сервиса, брзо је било и 2:0 на семафору у Мелбурну, али се Саша експресно вратио и изједначио – 2:2.
Ипак, дозволио је ривалу да му поново „украде сервис“ и да поведе, да би то било довољно за освајање другог сета и изједначење – 1:1.
Како је време у Мелбурну одмицало тако је Звереву било све теже да се носи са мотивисаним Моом, који је с два брејка дошао и до освајања трећег сета у мечу - 2:1.
Био је на конопцима Саша Зверев, али се и даље борио као рањена звер. Губио је сервисе, па узвраћао ударац, али није имао снаге за нешто више од тога, па је на крају изгубио четврти сет резултатом 6:2.
Иако је 13. рекет планете пао већ у другом колу, Зверев је с правом задовољан пошто је агонија коначно окончана и он се вратио на највећу позорницу.
Нема дилеме да ће у наставку сезоне подизати форму и да би требало очекивати да поново буде онај прави, онај који побеђује и надмеће се са Новаком, Медведевом, Циципасом, Надалом и осталима за трофеје.
Аустралијан опен, важнији резултати
Жереми Шарди - Данијел Еванс 4:6, 4:6, 1:6
Давидович Фокина - Томи Пол 2:6, 6:2, 7:6, 3:6, 4:6
Џенсон Бруксби - Каспер Руд 6:3, 7:5, 6:7, 6:3
Дијего Шварцман - Џефри Џон Волф 1:6, 4:6, 4:6
Денис Кудла - Уго Умбер 2:6, 7:6, 2:6, 4:6
Андреј Рубољв - Емил Русувори 6:2, 6:4, 6:7, 6:3.
Григор Димитров - Ласло Ђере 6:3, 6:2, 6:0
Мајкл Мо - Александар Зверев 6:7, 6:4, 6:3, 6:2.
Каспер Руд - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Сеча фаворита у Мелбурну – крај за другог носиоца и Шварцмана, али се Рус не да!
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Бугарин експресно елиминисао Србина – чека сусрет са Новаком
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Новак се хитно огласио пред меч: Проверите пре него што ме осудите
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала