- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакл до половине ноћи – Маријев преокрет за памћење у четири ујутру!

© AP Photo / Aaron FavilaЕнди Мари
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Енди Мари и Танаси Кокинакис одиграли су меч за памћење на Аустралијан опену, а све се завршило победом Марија од 3:2 у сетовима - 4:6, 6:7, 7:6, 6:3, 7:5. Неминовно се ради о спектаклу, али се и поставља питање да ли је нормално да се игра скоро до четири ујутру.
Како било, био је то фантастичан судар који ће се дуго памтити, па и препричавати. Меч је трајао безмало шест сати, тачније пет сати и 45 минута! А први меч на турниру Мари је играо скоро пет сати. Невероватно. Од 0:2, до 3:2.
Меч је имао потпуно луду причу и расплет.
Кренуло је са са бољом игром Танасија Кокинакиса који је добио прва два сета са 6:4 и 7:6 и деловало је да ће домаћи тенисер успети да савлада противника у три сета.
У трећем сету се дошло до тај-брејка где је Мари успео да се извуче и смањи на 2:1, што је значило да ће меч добити нови ток.
Осетио је Мари крв, осетио је да може да нападне противника, па је око три часа ујутру по локалном времену Мари изборио пети сет. Заиста је у тим моментима све изгледало као прави спектакл.
Мари је у годинама, има их 35, са повређеним и истрошеним телом, успео да после више од четири сата игре избори пети сет. Импресивно.
А, онда и да добије дуел у петом сету за преокрет од 0:2 до 3:2! За памћење!
Мари је победу прославио урликом, а његова мајка је све пропратила са сузама у очима. Невероватан тенис, невероватан меч.
Аплауз и за Кокинакиса за све што је показао.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Ђоковић размишља и о одустајању – „Не тренирам данима, пио сам лекове“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала