Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Очекујем тешке разговоре са „великом петорком

© Фото : Уступљено Спутњику/Инстаграм/будуцностсрбијеавАлександар Вучић и Мирослав Лајчак у Давосу
Александар Вучић и Мирослав Лајчак у Давосу - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да га сутра очекују тешки разговори са „великом петорком“ која долази у Београд јер су, како истиче, они велики, а ми мали. Вучић је казао да очекује један од најтежих разговора са изасланицима.
Вучић је у Давосу, одговарајући на питање новинара са каквим планом долазе специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, специјални изасланик за Западни Балкан САД Габријел Ескобар и саветници из Француске, Немачке и Италије, када знају које су црвене линије Србије, рекао да они долазе са својим планом.
„Са тим планом долазе, који њих занима, они су сила, они су велики, ми смо мали, зато ће разговори бити тешки“, рекао је Вучић.
Вучић је рекао како се нада да ће током разговора са „великом петорком“ бити помака и да ће разговори бити мало мање тешки, али и да је то његово „пусто надање“.
„Њих интересује само како Косово да буде примљено у све међународне организације и како Србија да се одрекне Косова, не народ на КиМ“, рекао је Вучић.
На питање о изјави немачког специјалног изасланика за Западни Балкан Мануела Зарацина да Срби треба да се врате у приштинске институције, Вучић је казао да се он залаже за учешће Срба у косовским институцијама.
„Али проблем је што су неки почели да злоупотребљавају и крше Бриселски споразум, хапсе Србе и и оптужују их за тероризам иако ни чакију нису имали код себе, бране им право да изађу на биралишта и гласају, отказују изборе, забрањују довоз лекова, почели да измишљају нове трикове не би ли изазвали неки инцидент. Услов за улазак у институције је било формирање ЗСО, а 10 година није формирана. Зарацин зна шта су услови за улазак Срба у институције, а то што воли да буде на другој страни није неочекивано“, рекао је Вучић.
Габријел Ескобар и  Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СРБИЈА
Офанзива „специјалаца“ за Западни Балкан: Ко је све задужен за дијалог Београда и Приштине и регион
Мануел Сарацин, специјални изасланик Немачке за Западни Балкан - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СРБИЈА
Немачки изасланик за Западни Балкан: Србија не може да постане чланица ЕУ без признања Косова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала