- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нехумани услови у Аустралији се неће мењати – побунила се и легенда, али новац је битнији

© AP PhotoЕнди Мари
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Тениски спектакл од скоро шест сати приредили су Енди Мари и Танаси Кокинакис који су на терену остали до четири ујутру. Британац је славио после преокрета, али о том мечу ће се још причати што због Маријевог подвига што због буне која се подигла јер тенисери играју тако касно. Џон Мекинро желео је да заштити играче, али Крег Тајли не мења термине.
Намучио се Енди Мари да сломи отпор невероватног Кокинакиса, а током дуге борбе имао је проблема и са судијом јер му није било дозвољено да оде до тоалета.
Ноћ је постајала хладнија, гледаоци су „цвокотали“ на трибинама, а Мари је режирао један од најлепших преокрета у историји тениса и није марио колико је сати. Међутим, када је меч завршен Британац је једино желео да види кревет јер је једва стајао на ногама.
„Ја сам тај који увек поштује правила. Ипак, они су показали непоштовање према нама да остајемо на терену до три или четири сата ујутру и не можемо да одемо у тоалет. То је смешно! Добро то знате. То је непоштовање према нама и скупљачима лоптица. Бесмилсено“, рекао је Мари после меча.
Славни Џон Мекинро одушевљен је тиме како се Мари борио, али има велику замерку на организаторе јер се меч играо до дубоко у ноћ.

„За почетак било је сулудо да се утакмице на том нивоу играју у то време ујутру. Мари, знали смо да има срце шампиона, то се подразумева, али он копа дубље него што сам га икада видео, са свиме кроз шта је прошао“, рекао је Мекинро.

Међутим, замерке не сметају Крегу Тајлију, директору Аустралијан опена који оправдање тражи у томе да мора да пружи мечеве навијачима и гледаоцима у вечерењем термину.
Директор Гренд слема указује несвесно на то да је новац од телевизијских права и продаје улазница стављен испред самих тенисера односно околности под којима ће играти. Дужи мечеви одлазе у дугу ноћ,а тенисерима се ремети време за одмор, али то изгледа организаторе не занима превише.
„Очекивано је да у том вечерњем термину од 19 до 24 да имате два меча у тих пет сати. Морамо да заштитимо мечеве. Ако имате само један меч у вечерњој сесији, а деси се повреда, онда немате ништа за навијаче и оне који преносе. У овом моменту нема потребе за променом распореда“, хладнокрван је Тајли.
Као оправдање за лошу организацију Тајли наводи проблеме са почетка турнира, односно врућину и кишу због које су неки мечеви били отказани.
„Било је много проблема. Последњих дана смо имали екстремну врућину, имали смо преко пет прекида због кише, било је хладно. Да, то је Мелбурн, али не дешавају се често такве околности за тако кратко време, тако да смо имали три дуге ноћи са покушајем да стигнемо да завршимо све мечеве“, поручио је Тајли.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Заказан судар руске и пољске Гренд слем шампионке – дебакл Украјинки
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Украјинци срамно провоцирали и вређали Руса у Аустралији /фото/
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Италијан славио после епског преокрета, Циципас меље све пред собом – следи спектакл
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала