- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Спутњик у америчкој бази где се обучавају Украјинци

© AP Photo / Itsuo InouyeРакетни систем „патриот“ у Јапану
Ракетни систем „патриот“ у Јапану  - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Украјински војници стижу у „Форт Сил“ да би се обучавали ракетни систем Патриот, саопштио је Пентагон. Мишљења су била подељена када је 100 украјинских војника започело обуку за управљање и одржавање ракетних система „Патриот“.
„Да ли бих рекао да сам велики љубитељ тога, вероватно не. Али опет, рекао бих да верујем људима који доносе те одлуке“, рекао је Скот Гарнер, мештанин након што је Пентагон саопштио да ће обука помоћи Украјини да одбије руске ваздушне нападе.
Бригадни генерал Ратног ваздухопловства и портпарол Пентагона генерал Пат Рајдер саопштио је прошле недеље да је одлучено да се украјински војници обучавају у „Форт Силу“.
Сенатор из Оклахоме Нејтан Дам затражио је да се не дозволи да се на територији те америчке државе украјински војници обучавају за руковање ПВО системима „Патриот“. По оцени руских експерата, разлог томе је што Украјинци нису вешти у управљању америчким оружјем због чега постоји велики ризик да током обуке настрадају недужни цивили.
„Форт Сил“ се налази око 80 миља југозападно од Оклахома Ситија у близини града Лотона.
Изграђен је 1869. године, а база је дом Војне артиљеријске школе противваздушне одбране и пољске артиљеријске школе.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Опасни по цивиле: Зашто се у Оклахоми противе доласку украјинских војника на обуку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала