- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Зашто власти у Берлину не желе да испоруче тенкове Кијеву и да ли ће их НАТО приморати?

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIТенк немачке производње "леопард 2"
Тенк немачке производње леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Немачка не жели да испоручује Украјини тенкове „Леопард“ јер не жели губитке међу особљем које одржава та возила, али НАТО ће приморати Берлин на испоруке тешког наоружања, оценио је за Спутњик виши сарадник Института светске економије и међународних односа „Примаков“ Руске академије наука, Александар Камкин.
Према његовом мишљењу, западно оружје у Украјини као што су системи „хајмарс“, системи ПВО, не одржавају украјински војници већ пензионисани војници НАТО.
„Али једна ствар су ‘хајмарси’или ‘патриот’који су у позадини, а сасвимдруга је борбени тенк који је директно на фронту. То је сасвим други ниво губитака и сви одлично схватају да ‘леопард’ о којем с еовде ради тако лако гори и експлодира као и друга борбена возила. Очигледно Немци не желе да допусте велике губитке међу персоналом који их одржава. Јасно је да је тенк – борбено возило за фронт “, навео је Камкин.
Такође је додао да неки немачки политичари, на пример представници СПД, имају у виду Устав земље према којем никаква претња ратом не сме да долази са територије Немачке.
„А испоруке војне технике, како је већ признао нови министар одбране, јесу посредно учешће у борбеним дејствима. Већ више нико од европских званичника, бар оних који су блиски министарствима одбране, не крију то. То је сигнал који веома узнемирава“, истакао је експерт.
Према његовим речима, за Немачку представља кошмар чак и претпоставка да немачка војска буде увучена у сукоб у Украјини , али Енглези и Американци подстичу европске земље, пре свега Немачку, да се максимално оштро супротставе Русији.
„НАТО ће свакако присилити Немачку на испоруке тешког наоружања Украјини. Мислим да ће Немци бити приморани јер је притисак велики а проамерички политички лоби у Немачкој има највећи утицај “, уверен је руски стручњак.
Немачки тенк Леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Специјална операција у Украјини
Медији: Свађа Вашингтона и Берлина — због тенкова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала