- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Чомски: Свет се клати на ивици амбиса

© AP Photo / Nader DaoudНоам Чомски
Ноам Чомски - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
Свет се клати на ивици амбиса због повећаног ризика од нуклеарног рата, неуспеха у решавању еколошких изазова и смањене способности за рационално решавање проблема, рекао је светски познати филозоф и лингвиста Ноам Чомски.
Чомски, почасни професор лингвистике на Универзитету у Аризони, подсетио је да се последњих година сат Судњег дана, који показује колико је човечанство близу Армагедона, приближио поноћи, што симболизује изумирање човечанства. Он је у интервјуу за РТ сугерисао да би у наредним данима тај сат још више могао да се приближи поноћи.
Главне бриге човечанства су „све већа претња од нуклеарног рата“ и „веома озбиљна и растућа претња уништења климе“, рекао је Чомски.
Треће питање, наставио је Чомски, је „пропадање могућности за рационалну озбиљну дебату и промишљања“ у комбинацији са „колапсом демократских снага“ широм света. Познати филозоф је објаснио да иако се чини да ова тачка нема никакве везе са претњом нуклеарног рата и климатским променама, рационална дебата је „једина нада за суочавање са прва два“.
„Сва три питања су се знатно погоршала током прошле године, и ако не дође до оштрог преокрета, ми ћемо једноставно кренути ка провалији, падању преко ивице, неповратном, и то не у далекој будућности“, упозорио је Ноам Чомски.
Ноам Чомски - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
СВЕТ
„Све је почело у бази Рамштајн“: Чомски објаснио шта је прави циљ Америке у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала