- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда је дуго тражила таквог играча: Није проблем шпиц – већ десни бек

© Sputnik / Лола ЂорђевићНавијачи Црвене звезде
Навијачи Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
Раније је у свету фудбала било тешко наћи шпица који даје голове или класичну десетку која креира нападе, а данас је Црвена звезда представила Алекса Вига на позицији десног бека и истакла да је дуго тражила таквог играча. И да је та позиција дефицитарна.
Виго ће у наредних годину дана играти на позајмици на Маракани из аргентинског Ривер Плејта, уз опцију да га црвено-бели откупе за 2,2 милиона долара.

„Тражили смо таквог играча, а није лако наћи десног бека, јер је то дефицитарна позиција. Међутим, наш скаутинг га је дуго пратио и желели смо играча таквих карактеристика. Звезда игра офанзивно, наши бекови су стално усмерени ка напред, а Алекс је играч који може константно да се понавља током утакмице. Ми смо у последњих неколико прелазних рокова имали јасан циљ, а то је да подмладимо и убрзамо екипу, а Алекс се потпуно уклапа у ту визију. Већ ове јесени, ако све буде како треба, играћемо Лигу шампиона и верујем да ћемо имати играче који су способни да се у многим аспектима такмиче са најбољима. Алекс је доведен због тога, млад је, улази у најбоље године и сигуран сам да ће у Црвеној звезди пружити максимум и досегнути оно због чега је дошао у клуб“, поручио је Митар Мркела.

Алекс Виго се представио звездашкој јавности и истакао колико му је драго што је нови играч црвено-белих.
„Веома сам срећан што сам дошао у Звезду која је велики клуб и чега сам свестан. Хвала спортском директору на лепим речима и сигуран сам да ћу испунити све задатке који су постављени пред мене, те да ћу показати оно најбоље због чега сам дошао. Упознат сам са Звездином величином, као и чињеницом да клуб има огромну базу навијача, а то је један од разлога због ког сам и дошао, као и да освајам трофеје. Себе бих описао као изузетно офанзивног бека, али пружам максимум и када је дефанзива у питању. Физички се добро осећам, спреман сам да играм, тако да сам на располагању стручном штабу“, рекао је Виго.
Поводом овог потписа консултовао се са Луисом Ибањезом, бившим фудбалером Црвене звезде.
„Пре доласка у Звезду, разговарао сам са Ибањезом који ми је рекао најбоље ствари о клубу, тако да је свакако утицао на то да дођем. Сада сам овде, веома сам срећан због тога и надам се да ћу остати у клубу дуги низ година. И пре него што се знало да прелазим у Звезду, добио сам много порука од навијача на друштвеним мрежама који су ми желели добродошлицу и пружали подршку. Пресрећан сам што ћу имати прилику да им се представим“, закључио је Виго.
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Ренесанса Србина у Фиренци није успела
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала