- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Мајка Ане Волш на разговору у МСП Србије, по хитном поступку упућен захтев надлежним органима САД

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистарство спољних послова Србије
Министарство спољних послова Србије - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
У Министарству спољних послова данас је обављен разговор са Миланком Љубичић, мајком држављанке Србије Ане Волш, за којом се у САД спроводи интензивна потрага, односно истрага у вези са оптужбом за убиство против њеног супруга Брајана Волша у граду Кохасет, у америчкој држави Масачусетс.
Миланка Љубичић је, прихвативши сугестију Министарства спољних послова, у својству најближег сродника нестале Ане Волш потписала захтев за прибављање званичиног извештаја о нестанку њене ћерке у САД, као и свих потребних докумената с тим у вези, саопштило је ресорно министарство.
Министарство је, по хитном поступку, тај захтев Миланке Љубичић упутило Генералном конзулату Републике Србије у Њујорку на даље поступање, односно прибављање потребних извештаја и података о предметном случају од надлежних органа САД.
Миланка Љубичић је током разговора упозната са процедурама које се спроводе у случајевима нестанка, као и случајевима са смртним исходом држављана Републике Србије у иностранству, те с тим у вези надлежностима Министарства спољних послова, наводи се у саопштењу.
Такође, указано је да се Министарству спољних послова, као ни дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у САД нису обраћали амерички органи поводом овог случаја, имајући у виду да је Ана Волш амерички држављанин, односно да није било захтева чланова Анине породице за поступање МСП-а према америчким органима.
У Министарству спољних послова је Миланки Љубичић указано да породици остају на располагању за сваку врсту помоћи, у оквирима надлежности министарства, додаје се у саопштењу.
Брајан Волш - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
ДРУШТВО
Брајан Волш пред судом: Тужиоци тврде да је раскомадао тело своје супруге Ане
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала