- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Од доласка Илона Маска, Твитер изгубио 80 одсто запослених

© AP Photo / Michael DwyerТвитер
Твитер - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
У компанији Твитер је преласком под контролу Илона Маска број запослених смањен за 80 одсто и сада тамо ради око 1,3 хиљаде људи, преноси ТВ Си-Ен-Би-Си, позивајући се на интерна документа.
Редукованом броју запослених је тешко да одржава рад друштвене мреже и додаје јој нове фукнције, зато је Маск, према саопштењу, одлучио да позове у помоћ запосленима у Твитеру 130 стручњака из других својих компанија, укључујући „Тесла“, „Спејс икс“, „Боринг Ко“.
Поред тога, још 1,4 хиљаде људи запослено је у компанији и добија плату, док истовремено не ради.
У Твитеру је остало мање од 550 инжењера, за 20 службеника је смањен „тим за поверење и безбедност“, који је одговоран за заштиту корисника, као и давање препорука о уредничкој политици.
Пре него што је Маск преузео Твитер, у компанији је радило 7,5 хиљада људи.
Истовремено, Маск је у петак најавио нову функцију друштвене мреже: у најскоријим месецима она ће преводити на енглески језик и препоручивати за преглед објаве „других земаља и култура“.
Власник и извршни директор Твитера Илон Маск покренуо је раније анкету на тој друштвеној мрежи са питањем да ли би требало да се повуче са места извршног директора компаније. Већина Твитераша је одговорила потврдно.
Крајем октобра прошле године, након вишемесечне саге о куповини и продаји светски утицајне друштвене мреже, зачињене тужбом, свађом новог власника Илона Маска са менаџментом и најавама промене уређивачке политике, оснивач „Тесле“ купио је „Твитер“ за 44 милијарде долара.
Лого Твитера на згради седишта компаније у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
СВЕТ
Да ли је Твитеру дошао крај? Маск га „сахранио“, канцеларије затворене, запослени масовно одлазе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала