- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев о највећем проблему: „Мора да је до самопоуздања – али чак и Новак некада изгуби“

© AP Photo / Ng Han GuanДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев поражен је у трећем колу Аустралијан опена, а од њега је био бољи Себастијан Корда у три сета. Јасно је да је Корда одиграо добар меч, али и да Данил није био на најбољем нивоу. Није био ни близу, о чему је после меча и говорио.
Шта је проблем?
Због чега моћни Рус не игра онако добро како зна.
Наравно и Корда је одиграо добар меч.

„Било је тешко јер је он био на врхунцу своје игре све време и ја сам покушавао да пронађем свој начин игре, да се борим, да будем ту... Ниса играо лоше, али мало лошије од онога што је потребно за победу. Вероватно има везе и са самопоуздањем, то што нисам у својој зони. Морам да будем бољи у просеку у свим аспектима игре, не у одређеним“, рекао је Медведев.

Каже Медведев да сада свако сваког може да победи у самом врху тениса, али да Новак Ђоковић ипак губи мало ређе него други.
„То је просто... Има нешто у том осећању. Зато је тенис толико тежак јер у Топ 30 свако може да победи сваког. Наравно, за Топ 10 морате да будете више константни и зато заправо сад мало падам (смех), али свако може да победи сваког. Чак и Новак може да изгуби понекад, да, да. Додуше, мање пута него остали људи. Поред Новака, Рафе и Роџера остали људи губе више пута. Само је питање радити то чешће, побеђивати у континуитету“.
Корда ће за место у четвртфиналу Аустралијан опена играти против Јошихита Нишиоке.
Шта чувени руски тенисер Јевгениј Кафељников мисли о поразу Медведева?
„За стручњаке који се разумеју у тенис пораз Данила Медведева није био изненађење. Само што су противници постали савршенији, играју боље против њега. Не видим пад у игри, игра као и пре. Мислим да је његова аура нестала и разумем да могу да победе Медведева“, рекао је Кафељников.
Шта год да је, сигурно ће Данил радити још јаче како би бележио резултате као претходних година.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СПОРТ
Шок у Аустралији – крај и за Медведева!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала