- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП Русије: Борељова критика Лаврова је лицемерна у светлу његових расистичких изјава

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије у Москви
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
Критика шефа европске дипломатије Жозепа Бореља на рачун изјаве министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова, када је политику Вашингтона и његових савезника према Москви упоредио са дејствима Адолфа Хитлера, делује лицемерно имајући у виду Борељове расистичке изјаве, саопштено је у Москви.
У саоопштењу руског Министарства спољних послова се објашњава да се мисли на изјаве о свету поделљеном на „дивну башту“, у којој живе „милијарде грађана Европске уније и Америке“ и „џунглу“ која га притиска, као и на отворену подршку ЕУ кијевског неонацистичког режима.
Министарство истиче да украјинска војска и нацистички батаљони од 2014. године гранатирају цивиле у градовима Донбаса, Херсонске и Запорошке области Русије.
Ресор подвлачи да Москва још једном види како поједине организације покушавају да сукобе различите нације и народе.
„Позивамо Европу да подигне свој глас у борби против антисемитизма, русофобије, као и других појава дискриминаторне политике према одређеним националностима и етничким групама“, поручило је Министарство.
Раније је Борељ критиковао Лавровљеве речи током његове годишње конференције за медије, када је назвао циљем антируске политике Запада коначно решење „руског питања“ и повукао паралелу са покушајима лидера нацистичке Немачке Адолфа Хитлера да коначно реши „јеврејско питање“. Шеф европске дипломатије је истакао да не може бити никакве паралеле међу злочинима нацистичке Немачке и међународне помоћи Украјини „ради заштите њене територије“.
Зграда Министарства иностраних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
РУСИЈА
Захарова о изјави Бореља о ЕУ: То није башта, већ пакао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала