- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руски мајстор фудбала игра као никад досад – једним потезом je срушио проклетство старо 57 година

© AP Photo / Anton VaganovАлексеј Миранчук – Русија, ЕУРО 2020
Алексеј Миранчук – Русија, ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Фудбалери Торина срушили су проклетство старо 57 година и славили у Фиренци у оквиру Серије А над Фиорентином (1:0). Најзаслужнији за то је репрезентативац Русије Алексеј Миранчук (27) који је лепим голом одлучио победника овог меча.
Дан после тријумфа, руски нападач не престаје да добија комплименте. Са четири гола и две асистенције, Миранчук је најбољи стрелац „Бикова“ ове сезоне.
„За њега имам само речи хвале. Била му је потребна прилика да покаже све што зна. С обзиром на то да је пропустио првих шест или седам утакмица, он има сјајан просек голова и асистенција. Задовољан сам“, истакао је тренер Торина Иван Јурић.
Популарни Лешa је прошлог лета стигао на позајмицу из Аталанте и логично је да му расту апетити после добрих партија.
„Изгледао је сјајно на терену, постигао гол за победу. Лепо је видети га да ужива и да је у форми. Породица, рођаци, пријатељи, сви су срећни. Одмах после меча је разговарао са мамом. Што се тиче будућности у Торину, не могу тренутно ништа да кажем одређено. Све ће бити јасно у априлу или мају“, поручио је Вадим Шпинев, агент нападача Торина.
Штета је једино што због санкција УЕФА и ФИФА, Миранчук, Головин и остали руски асови који блистају у Европи, не могу да добију прилику да заблистају и на међународној сцени.
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
Сампдорија тоне – Станковић у све већем проблему: „Немам објашњење“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала