- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Испоруке офанзивног наоружања Кијеву довешће до глобалне катастрофе

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаХеликоптери Ми-28 (лево) и Ка-52
Хеликоптери Ми-28 (лево) и Ка-52  - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
САД и НАТО својим испорукама наоружања Украјини за нападе на Русију, резултираће употребом моћнијег оружја, саопштио је председник Државне думе Вјачеслав Володин.
„Снабдевање режима у Кијеву офанзивним оружјем довешће до глобалне катастрофе. Ако Вашингтон и земље НАТО-а испоруче оружје које ће бити коришћено за нападе на наше градове и покушају да заузму наше територије, као што прете – одговорићемо уз употребу моћнијег оружја“, написао је он на свом Телеграм каналу.
Володин је такође рекао да су аргументи о некоришћењу оружја за масовно уништење од стране нуклеарних сила у локалним сукобима неодрживи, да није било претње њиховом интегритету.
Према његовим речима, неодрживи су аргументи других земаља да „нуклеарне силе раније нису користиле оружје за масовно уништење у локалним сукобима“.
"Зато што се ове државе нису суочиле са ситуацијом да је постојала опасност по безбедност њихових грађана и територијални интегритет земље“, објаснио је политичар.
Председавајући Државне думе је нагласио да чланови Конгреса САД, посланици Бундестага, Народне скупштине Француске и других европских парламената морају да схвате своју одговорност према човечанству.
„Својим одлукама Вашингтон и Брисел воде свет у ужасан рат: у потпуно другачију врсту сукоба него данас, када се напади искључиво изводе на војну и критичну инфраструктуру коју користи режим у Кијеву. С обзиром на технолошку супериорност руског оружја, страни политичари који доносе такве одлуке морају да схвате: ово би могло да се заврши глобалном трагедијом која ће уништити њихове земље“, закључио је парламентарац.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала