- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Истанбул одговорио на паљење Курана - запаљена застава Шведске

© SputnikПротест у Истанбулу против спаљивања Курана у Шведској
Протест у Истанбулу против спаљивања Курана у Шведској - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Испред Генералног конзулата Шведске у Истанбулу одржан је синоћ протест током којег су турски активисти демонстративно спалили шведску заставу, преноси Т24.
„Након паљења државне заставе Шведске, учесници митинга су се молили читајући Куран“, наводи телевизија.
Протести су настављени и данас. Организатор акције испред амбасаде Шведске у Анкари, којој је присуствовало више десетина људи, била је турска омладинска фондација (ТУГВА). Учесници скупа узвикивали су слогане: „НАТО је за вас само сан“, „Шведска – ти си одвратно лице дволичног Запада“, „Куран је неугасиво сунце“, ''Онај који је дође да нас убије, наћи ће своју смрт овде''.
Куран, свету књигу ислама, у суботу је спалио вођа данске крајње десничарске политичке партије ''Хард лајн'' Расмус Палудан, који има и шведско држављанство, пренео је Ројтерс. Палудан је у прошлости организовао низ демонстрација са спаљивањем исламске свете књиге. Као одговор на то, почели су су протести у Истанбулу.
Манастир РПЦ - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
РУСИЈА
Руска црква стала у заштиту Курана: Не може се пљувати оно што је другоме свето
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала