- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска црква стала у заштиту Курана: Не може се пљувати оно што је другоме свето

© Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаМанастир РПЦ
Манастир РПЦ - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Акција спаљивања Курана испред турске амбасаде у Стокхолму, која се одиграла у суботу, представља „чин неприхватљивог вандализма“, рекао је председник синодалног одељења Московског патријаршије за односе са јавношћу и медије Владимир Легојда..
"Спаљивање Курана у Шведској у близини турске амбасаде представља акт неприхватљивог вандализма. Не можете пљувати на оно што је другом човеку свето. Не можете у политичкој борби прелазити границе људскости и вређати верске светиње“, написао је Легојда на свом Телеграм каналу.
Вахтанг Кипшидзе, заменик председника одељења за односе са медијима РПЦ истакао је да је скрнављење светих објеката подједнако усмерено против свих верника и да је покушај да се наметне поглед на свет у коме нема места поштовању светиње, ма којој вери припадао.
„′Просвећени′′ Европљани воле да се са ужасом присећају католичке инквизиције, која је спаљивала књиге. Али, некако неприметно за себе, прокламовали су право на спаљивање књига као „демократски” стандард у области слободе говора и самоизражавања. Верујем да у Русији никада неће бити места за скрнављење светиње и да ће они који тако нешто почине одговарати по закону“, написао је Кипшидзе на свом Телеграм каналу у недељу.
Куран, свету књигу ислама, у суботу је спалио вођа данске крајње десничарске политичке партије ''Хард лајн'' Расмус Палудан, који има и шведско држављанство, пренео је Ројтерс. Палудан је у прошлости организовао низ демонстрација са спаљивањем исламске свете књиге.
Запаљен аутобус током нереда у Шведској - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
СВЕТ
Горели аутобуси, летело камење: Нереди у Шведској /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала