- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус као фурија – силовито до прилике за освету!

© AP PhotoКарен Хачанов
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Карен Хачанов, руски тенисер, пласирао се у четвртфинале Аустралијан опен после победе над Јошихитом Нишиоком, јапанским тенисером, резултатом 6:0, 6:0; 7:6.
Сјајни Карен Хачанов одиграо је меч за памћење против Нишиоке и експресно се пласирао у четвртфинале.
Рус је играо без грешке, иако је меч почео у нешто напетијем ритму када је успео у другом гему да искористи трећу брејк лопту Хачанов као да је остао сам на терену.
До краја сета није допустио Јапанцу ниједан гем, а таман када је деловало да руски тенисер не може боље уследио је спетакл!
У другом сету Хачанов је Нишиоки допустио само два поена! Првих пет гемова Рус је добио без изгубљеног поена. Јапанац је једина два уписао тек у шестом гему, али било је то тек да сачува част јер је руски тенисер и тај сет освојио са нулом.
Очекивани отпор Нишиока је пружио тек у трећем сету, Хачанов је стигао до брејка, али је јапански тенисер успео да узврати по први пут на мечу, а онда се играо тај-брејк у ком је фантастични Карен искористио прву меч лопту.
Далеко тежи посао очекује се да Хачанов има у четвртфиналу где га чека невероватни Себастијан Корда, амерички тенисер, који је елиминисао Хуберта Хуркача, пољског тенисера, после три и по сата борбе резултатом 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6.
Меч пун драме и неизвесности у ком су се падови смењивали код обојице тенисера на крају је после фантастичног тај-брејка припао Американцу.
Таман када се чинило да је Корда нашао ритам и повео са 2:1 у сетовима уследио је хладан туш од Пољака који му је у четвртом сету допустио само један гем. Међутим, Корда од почетка сезоне игра као играч коме је место у топ десет и није изненађење што је и овај меч успео да преокрене.
Пре Хуркача, Корда је направио још веће изненађење када је елиминисао Данила Медведева, док је на турниру у Аделејду у финалу на муке ставио Новака Ђоковића који га је тешко савладао.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Јелена Рибакина – Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
Сензација у Аустралији – Јелена избацила прву на свету
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
Познато када Новак игра против Аустралијанца – чека Руса па се бори за четвртфинале
Алекс Де Минор, Аустралија - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
СПОРТ
Ко стоји на путу Ђоковићу? Подсмевао му се и учествовао у хајци на Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала