Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Наставак ужасног плана Аљбина Куртија“: Српска листа осудила напад на српског дечака у Сувом Долу

© Sputnik / Теодор АнастасијевићСеверна Косовска Митровица са српском заставом
Северна Косовска Митровица са српском заставом - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Поводом напада на петнаестогодишњег Лазара Милутиновића Српска листа огласила се саопштењем у ком се уз осуду напада наводи да „диктаторски режим Аљбина Куртија својим деловање подстиче насиље као чин решавања политичких проблема“.
„Ничим изазван, подли напад на српског дечака Лазара М. од стране групе Албанаца у Сувом Долу пред очима Куртијевих специјалаца је наставак ужасног плана Аљбина Куртија да се Срби застраше и протерају са Косова и Метохије“, наводи се у саопштењу.
Из те странке напомињу да је ово четврто дете које је нападнуто у последњих неколико недеља.
„Након покушаја убиства Стефана и Милоша у Штрпцу и пребијања Стефана Томића у Клокоту, у свега пар недеља петнаестогодишњи Лазар М. је четврто српско дете које су напали албански екстремисти“, каже се у саопштењу за медије.
„Свесни да ће и овај напад неко релативизовати желимо да нагласимо да су ове силеџије и екстремисти Лазара претукли само зато што је Србин, и зато што је вишегодишња пракса да се они који нападају Србе, нашу децу и имовину не кажњавају“.
Они овај напад приписују Аљбину Куртију.
„Диктаторски режим Аљбина Куртија својим деловањем и политичким изјавама промовише и подстиче насиље као начин за решавање политичких проблема. Оно што је најопасније је ћутање међународних представника“.
„Српска листа осуђује овај подли напад на Лазара, јер је то напад на свако српско дете, и сваку српску породицу на овим просторима, уједно захтевамо да се одговорни пронађу, лише слободе и адекватно казне, као и да се најхитније појача присуство међународних безбедносних снага у српским срединама како би се екстремисти одвратили од напада на Србе, нашу децу и имовину“, закључује се у саопштењу Српске листе.
Претучени Лазар Милутиновић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СРБИЈА
Претучени српски дечак за Спутњик: Имам јаке болове, плашим се за своју безбедност /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала