- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачка министарка: Берлин се неће мешати ако Варшава Кијеву испоручи тенкове „леопард“

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKНемачки тенкови "леопард 2/А4"
Немачки тенкови леопард 2/А4 - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Берлин се неће мешати ако Варшава испоручи своје тенкове немачке производње „леопард 2“ Кијеву, изјавила је немачка министарка спољних послова Аналена Бербок за француску телевизију „Ел-Се-И“.
„Тренутно ово питање није постављено, међутим, да су нас питали, ми не бисмо стајали на путу“, одговорила је Бербокова на питање шта би се десило ако би Пољска испоручила Украјини тенкове без немачког одобрења.
Западни медији раније су писали да, иако су Пољска и Финска изразиле жељу да испоруче Украјину тенкове немачке производње „леопард 2“, за то морају да добију дозволу Берлина због ограничења извоза оружја које је усвојила Немачка.
Немачки канцелар Олаф Шолц је прошле недеље изјавио да се консултује са савезницима о могућој предаји тенкова Украјини, а да све најаве у овој области треба да се договоре са партнерима. Са своје стране, вицеканцелар Роберт Хабек приметио је да би Берлину било лакше да донесе одлуку у вези са испорукама тенкова ако би прво своје тенкове предале Сједињене Америчке Државе.
Немачки војници поред тенкова Буфало и Леопард  - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Специјална операција у Украјини
Немачки аналитичар о испоручивању тенкова Украјини: Где је граница?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала