- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Бил Гејтс с групом милијардера улаже у адитиве за сточну храну из лабораторије

CC0 / Pixabay / Краве
Краве  - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Оснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс придружио се групи милијардера који улажу у аустралијску старт-ап компанију за климатску технологију чији је план да промени сточарство и смањи његову емисију метана помоћу адитива за сточну храну узгојеног у лабораторији.
Компанија „Breakthrough Energi Ventures LLC“, на челу са Гејтсом и „Harvest Road Group“ аустралијског милијардера Ендрјуа Фореста учествовали су у финансирању друге фазе пројекта компаније „Rumin8 Pty“ са 12 милиона долара, саопштено је из аустралијског старт-апа.
Фирма са седиштем у Перту развија додатак за сточну исхрану направљен од синтетичког бромоформа, активног састојка који се у природи налази у црвеним морским алгама.
Давање црвених морских алги кравама у храни могло би да смањи велики проценат њихове емисије метана, показују научне студије, а сточарство чини скоро једну трећину људске емисије метана, једног од најзначајнијих гасова стаклене баште, наводи „Блумберг“.
Амерички медиј додаје да та инвестиција, која ће се користити за комерцијална испитивања, долази усред све веће забринутости због утицаја сточарства на емисију гасове стаклене баште. Гејтс је био отворени критичар те индустрије и подржавао је друге фирме које производе замену за месне производе од биљака.
Поред Гејтса, иза компаније „Breakthrough Energi Ventures LLC“ стоје и други милијардери: оснивач „Амазона“ Џеф Безос, Џек Ма из „Алибаба групе“ и бивши градоначелник Њујорка и бизнисмен Мајкл Блумберг, оснивач компаније „Блумберг“.
Краве - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
ЕКОНОМИЈА
Нови Зеланд први у свету уводи порез на краве и овце због емисије гасова
Бил Гејтс једе месо - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2021
„Богате државе треба да пређу 100 одсто на вештачко месо“: Нова идеја Била Гејтса
Бил Гејтс - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2021
Медији откривају зашто је Бил Гејтс постао највећи власник пољопривредног земљишта у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала