- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши саветник Зеленског: Русија је првих пет дана водила паметан рат- никога нису желели да убију

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуска војска у зони специјалне војне операције
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Москва је првих неколико дана специјалне операције за ослобађање Донбаса покушавала да изводи, наводно, паметне акције са прецизним ударима, рекао је на свом Јутјуб каналу бивши саветник шефа администрације председника Украјине Алексеј Арестович.

„Они су покушавали да воде паметан рат. Првих пет дана су водили паметан рат, са извођењем прецизних удара. То је била таква грациозна, муњевита, лепа специјална операција, у којој учествују "учтиви" људи који не наносе никакву штету ни мачету ни детету. Ликвидирали су врло мало људи. Нису их чак ни ликвидирали, већ су им предлагали да се предају, пређу на другу страну. Они никога нису желели да убију. Једноставно, предајте се. Ми ћемо вас и у музејима приказивати, а ви ћете писати мемоаре у својим летњиковцима“, навео је он.

Раније је Арестович изјавио да Украјина не може да победи Русију. Према његовим речима, сада се ствара историја којом Кијев не управља. Додао је да се у Украјини погоршава политичка борба, што ће довести до врло брзог пораза.
Он је 17. јануара истакао да је написао оставку. На тај начин је, према његовим речима, одлучио да демонстрира пример цивилизованог понашања. Тада је портпарол украјинског председника Сергеј Никифоров изјавио да је канцеларија украјинског председника Владимира Зеленског прихватила његову оставку са места саветника.
Експерт са Московског државног института међународних односа Министарства иностраних послова Русије Алексеј Зудин је у интервјуу листу „Известија“ истакао да је изјава Арестовича о оставци политички маневар, који му служи да провери да ли још увек има подршку.
Алексеј Арестович - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
РУСИЈА
Истина се у Кијеву не опрашта: Зашто је саветник Зеленског поднео оставку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала