- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Герасимов: Русији се супротставља практично цео Запад

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаНачелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов
Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Против Русије у специјалној војној операцији сукобљава се скоро цео Запад – никада у историји савремене Русије није било таквог нивоа и интензитета борбених дејстава, изјавио је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије генерал армије Валериј Герасимов за лист „Аргументи и факти“.
„Савремена Русија никада није видела такав ниво и интензитет борбених дејстава. Нашој земљи и њеним Оружаним снагама данас се супротставља практично цео колективни Запад“, рекао је Герасимов.
Он је објаснио да је Генералштаб за стабилизацију ситуације, заштиту нових територија и извођење офанзивних операција морао да изврши делимичну мобилизацију. Таквих подухвата није било још од Другог светског рата.
Герасимов је навео да Генералштаб тренутно предузима све мере за постизање циљева специјалне операције које је поставио врховни командант, као и за осигуравање војне безбедности земље, на основу постојећих војних претњи.
Генерал је објаснио да систем мобилизационе обуке у Русији није био у потпуности прилагођен савременим економским односима и морао је да се коригује у ходу.
„Али, као резултат добро координисаних и професионалних дејстава официра Генералштаба, у сарадњи са властима субјеката Руске Федерације, у војну службу позвано је 300.000 грађана који су били у резервном саставу“, рекао је Герасимов.
Герасимов је 11. јануара постављен за команданта здружене групе трупа у специјалној операцији.
Генерал Валериј Герасимов - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2023
РУСИЈА
Именовање Герасимова - промена руске тактике у зони специјалне војне операције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала