- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Још осам европских земаља придружило се антируским санкцијама ЕУ

© AP PhotoТанкер са нафтом
Танкер са нафтом - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Осам земаља, укључујући Украјину, придружило се свим одлукама донетим од 14. септембра о увођењу санкција ЕУ Русији, укључујући и горњу границу цене нафте, наводи се у саопштењу Савета Европске уније.
„Земље-кандидати (за пријем у ЕУ) Северна Македонија, Црна Гора, Албанија и Босна и Херцеговина, као и Украјина, земље европске зоне слободне трговине – Исланд, Лихтенштајн и Норвешка – придружиле су се санкцијама Русији. Оне су се обавезале да своју политику ускладе са одлукама Савета ЕУ“, објашњава се у саоштењу.
Ове земље доследно подржавају све одлуке Европске уније о санкцијама, будући да су кандидати за улазак у заједницу дужни да се придржавају свих спољнополитичких одлука ЕУ уколико желе позитивну оцену Европске комисије о напретку који су постигле на путу ка унији.
Државе европске зоне слободне трговине морају да се придржавају свих трговинских ограничења које уводи ЕУ, иначе могу постати зона сивог извоза.
Србија остаје једини кандидат за ЕУ ​​који доследно одбија да уведе антируске санкције, што изазива јаку узрујаност у Бриселу.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2023
СРБИЈА
Вучић о санкцијама Русији: Могуће и претње; Да их уведемо, онда би рекли време је за признање Косова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала