Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лов на Србе са КМ таблицама: Шта могу да ураде албанске патроле за само неколико минута

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПлакати и графити у Северној Митровици уочи истека рока за пререгистрацију
Плакати и графити у Северној Митровици уочи истека рока за пререгистрацију - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Возачи аутомобила који су своја возила регистровали на Косовску Митровицу управо су најтраженији на северу Косова. Својеврсан лов на њих припадници тзв. полиције Косова настављају даноноћно.
Од задржавања и забране уласка на Косово и Метохију породици Цуковић из Лепосавића што се десило у недељу, Срби се не усуђују да крену пут административних прелаза Јариње и Брњак.
Прелази су званично отворени за саобраћај али припадници полиције грађанима на изласку не говоре ништа и редовно пропуштају возила са КМ таблицама без упозорења возачима да их неће пустити назад када се буду враћали.
Баш тако су и породицу Цуковић из Лепосавића пропустили када су ишли пут Рашке да би им пар сати касније забранили да се својој кући врате возилом иако су у ауту била и малолетна деца.
Током недеље, патрола саобраћајне полиције коју су чинили припадници албанске националности, на улазу у Косовску Митровицу, заустављали су возила са КМ таблицама.
Обавештавали су возаче да се са својим возилима више не смеју кретати. Та заустављања су кратко трајала јер чим су приметили да се грађани окупљају они су отишли са локације.
Један од возача нам је потврдио да га је патрола зауставила и да му нису тражили ни документа ни полису, нити су гледали када је издата налепница.
„Ништа ми нису контролисали, зауставили су ме и само су ми рекли на лошем српском да моје возило не сме да учествује у саобраћају и да ће ми следећег пута одузети ауто. Ја сам платио регистрацију и својим возилом могу да се крећем по целом свету, а ево, на неколико стотина метара од куће не могу да управљам својим возилом“, рекао нам је он.
Само неколико сати касније патрола је примећена и у мешовитом насељу „Три солитера“ где су возачима говорили да ће им аутомобили бити одузимани уколико се поново буду возили са Косовко-митровачким таблицама.
Патрола је заустављала возила и у насељу Брђани у близини Храма Светог Димитрија где су на исти начин опомињали возаче и претили им одузимањем возила.
Грађани јављају да је карактеристика ових контрола да се само изненада појави возило саобраћајне полиције, паркира се на десетак до петнаест минута, зауставе неколико возила и одмах нестану што грађани виде само као сејање страха.
„У близини моје куће су се зауставили, гледао сам из дворишта како су се окретали и само чекали да прође макар и једно возило тек само да заплаше људе. Чим су зауставили два возила одмах су ушли у ауто и отишли“, рекао нам је један од грађана који је све то посматрао.
Блокада на Јарињу - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СРБИЈА
Блокада на Јарињу: Приштина забранила пролазак и возилима са КМ таблицама регистрованим у новембру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала