- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Тешко је рећи шта се догађа Новаку“

© AP Photo / Aaron FavilaНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Уз болове и повреду која га прати од старта Аустралијан опена, Новак Ђоковић успео је да се пласира у осмину финала првог Гренд слема у сезони, али ситуација није идеална пред меч са Алексом Де Минором. Џон Мекинро, легендарни тенисер, верује да уколико Новак није сто одсто спреман Аустралијанац може до изненађења.
Из меча у меч навијачи Новака Ђоковића стрепе да ли ће и у каквом стању српски ас изаћи на терен због повреде задње ложе. Српски тенисер не прича о детаљима, али после сваког меча јасно наглашава да ситуација није идеална.
Релативно лако је Новак савладао Григора Димитрова, али се видело у трећем сету да се иако је имао два брејка предности није осећао најбоље.
Пред дуел осмине финала са Алексом Де Минором, аустралијским тенисером, Новакову игру са повредом анализирао је Џон Мекинро, прослављени тенисер, који сматра да српски ас није спреман сто одсто.
„Заиста је тешко рећи шта се тренутно физички догађа Новаку. Он одрађује посао, али сигурно је то да не изгледа сто одсто спреман", рекао је легендарни Мекинро.
Легендарни Американац верује да тенисери које је Новак побеђивао у досадашњем току турнира (Роберто Карбаљес Баена, Енцо Куако, Григор Димитров) нису знали да искористе његову повреду.
„Питање је ко ће то искористити када постане тешко. Делује да је спреман да се уздигне у моментима одлуке, али што се мене тиче, све то ће га стићи ако не буде у реду“, истакао је Мекинро.
Американац сматра да Де Минор може да буде тенисер који би могао да направи изненађење против Новака, нарочито због брзине којој би изморио рањивог српског тенисера.
„Та повреда ће или престати да га мучи за меч-два или ће да изазове изненађење. Де Минор, његов следећи противник, је неко ко би могао да то искористи, јер заснива своју игру на брзини и на томе да примора противника да ради. Такав тип момка могао би да створи Новаку проблеме, ако није сто одсто спреман", рекао је Мекинро.
О Де Миноровој брзини говорио је и Ђоковић, али Мекинро ипак верује да је Србин фаворит уколико буде могао да игра на свом највишем нивоу.
„Ако Новак буде 100 одсто спреман или близу тога, онда Де Минор није тип играча који може да му нашкоди, па је у том случају Новак велики фаворит. Међутим, веома је тешко рећи где се Новак сада налази. Некад је тешко предвидети ситуацију са задњом ложом, тешка је за опоравак и стварно је потребно да је одмарате. Ако је ово заиста таква повреда да му отежава кретање, онда сам импресиониран оним што пружа. За сада је добро гурао, па се надам да није ништа озбиљно и да може да изађе на терен и да игра тип меча какав смо навикли да игра у Аустралији. У том случају, неко ће морати да уради нешто невероватно да би га победио“, рекао је Мекинро.
Уколико Новак буде успео да прође и ову препреку у четвртфиналу чека га тежак задатак јер ће играти против бољег из дуела Андреј Рубљов – Холгер Руне.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
Рус као фурија – силовито до прилике за освету!
Јелена Рибакина – Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
Сензација у Аустралији – Јелена избацила прву на свету
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
Познато када Новак игра против Аустралијанца – чека Руса па се бори за четвртфинале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала