- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Освета се сервира победом – Аустралијанац се подсмевао Новаку и добио суров одговор

© AP PhotoНовак Ђоковић – Алекс Де Минор
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Када је Новак Ђоковић прошле године депортован из Аустралије, није наишао на велику подршку колега, а међу онима који су га осуђивали и ругали му се био је и Алекс Де Минор. Годину дана касније српски ас се вратио на Аустралијан опен и аустралијском тенисеру одржао час тениса.
Тенисери који су током каријере имали прилике да играју против Новака Ђоковића врло добро су запамтили лекцију да га никада не треба изазивати ван тениског терена.
Међутим, тај час пропустио је Алекс Де Минор који се прошле године јавно подмсевао Новаку у тренуцима када су се његови сународници према српском асу опходила као да је највећи преступник.

„Уколико желиш да уђеш у земљу, две дозе вакцине и ту си. Аустралијанци су прошли кроз много тога због короне, а од играча се очекује да се вакцинишу и посвете тенису“, рекао је Де Минор када су Ђоковића депоротвали јер је у Аустралију стигао невакцинисан.

Српски ас добио је медицинско изузеће које му је давало за право да у земљу уђе без вакцине, међутим аустралијске власти имале су други план и искористили су положај како би Новака избацили из земље.
У том периоду Де Минор се са Џејмсом Даквортом, такође аустралијским тенисером, уочи АТП купа подсмевао Новаку.
„Критеријуми су такви, медицински панел је независтан, ако је испунио те критеријуме, треба му омогућити да дође овде“, рекао је Дакворт.
Потом је иронично додао Де Минор: „То је баш политички коректно. Да...Као што је Џејмс мудро зборио. Рекао је праве ствари“, рекао је Аустралијанац.
После годину дана дошло је време да се српски ас освети. Али не на примитиван начин, нити речима и подсмевањем, већ онако како најбоље уме – победом.
Није то била обична победа, Новак је потпуно декласирао Аустралијанца који и да се скупе сви освојени гемови у три сета не би имао ниједан сет јер је српски ас славио резултатом 6:2, 6:1, 6:2.
„Новак је вероватно био најближи свом најбољем тенису, рекао бих. Ако буде на том нивоу, дефинитивно је момак који ће узети титулу. Оно што Новака чини Новаком јесте кретање, дубина удараца. Данас је стално вршио притисак. Нисам добијао лаке поене на свом сервису. Било је тешко од самог почетка. Ни у једном моменту нисам успео да му отежам меч, да га ставим под притисак. Знао сам шта могу да очекујем. Имао сам план, али понекад ваш противник отежава извршавање истог. То је он данас радио. Био је на другачијем нивоу од мене. На старту је био врло солидан, а онда се опустио још више. Осећао сам да може да погоди винер са сваког дела терена. Нисам знао шта да радим“, рекао је разочарани Де Минор.
Од Аустралијанца се очекивало много више, поготово због чињенице да је могао да се ослони на публику, међутим ни навијачима није давао превише повода да буду гласни. Испао је Алекс Де Минор јачи на речима иако не треба заборавити да је сјајан играч и један од најбржих на туру.
Међутим, као што је правда у Новаковм случају победила када му је укинута забрана за улазак у Аустралију, тако је дошло време и да победи противника који није знао да цени његову богату каријере обојену 21 Гренд слем титулом.
Де Минор научио је лекцију, а Новак још једном показао како куца шампионско срце.
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Кирјос из болничког кревета гледао Новакову рапсодију: „Како сам ја победио овог човека?“
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Новак признао да је желео да разбије Де Минора, па му засузиле очи: Тара ме погледом разоружа
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Новак истерао „Демона“ и заказао дерби са Русом у четвртфиналу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала