- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак признао да је желео да разбије Де Минора, па му засузиле очи: Тара ме погледом разоружа

© AP Photo / Aaron FavilaНовак Ђоковић – Алекс Де Минор
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Лакше него што се очекивало Новак Ђоковић се пласирао у четвртфинале Аустралијан опена, преко Алекса де Минора - 6:2, 6:1, 6:2. Оно што коначно радује јесте да се није осетило присуство повреде, а српски тениски ас је открио да је попио много таблета да би све било у реду. Причао је о деци, Стефану и Тари, као и наредном ривалу Рубљову.
Само 126 минута било је потребно Новаку да „истера Демона“ и да се нађе међу осам најбољих у Мелбурну, где нишани 10. јубиларну титулу.
По завршетку сусрета одрадио је на терену интервју с легендарним Џимом Куријером, којег је занимало како је тако брзо успео да савлада Де Минора.
„Зато што сам тако желео“, рекао је кроз осмех Новак и наставио у нешто озбиљнијем тону:
„Добро вече свима, хвала што сте дошли. Не могу да кажем да ми је жао што сам тако брзо завршио и што није био дуг меч. Стварно сам желео да победим 3:0. Не зна се шта ће бити када си на терену, носиш се са многим стварима. У почетку је било тешко, првих четири, пет гемова. После сам почео да се осећам сигурније, опуштеније. Имао сам прилике и искористио сам их. Тенис је брз и динамичан спорт, зачас ствари могу да се промене. Одиграо сам најбољи меч ове године до сада“, рекао је Ђоковић.
Неизбежно питање било је оно које се односи на статус повреде. Нога је и даље завијена у завој...
„Хвала ти Џим што питаш како је, али вечерас није било очигледно да имам проблем. Нисам осетио ништа данас. Било је сјајно. Захваљујући мом медицинском тиму, физиотерапеуту, хвала Богу и свима који су ми помогли да наставим да играм и да побеђујем. Не желим да славим прерано и даље сам на турниру. Осећао сам се добро у првом мечу, у другом не баш, али ствари могу зачас да се промене. Задовољан сам како сам се кретао, како сам ударао лопту. Хајде тако да наставимо“, бодри се Новак.
Новак је пре две године успео да освоји Аустралијан опен, када је такође био повређен. Имао је руптуру стомачног мишића. Џима Куријера је занимало да ли му то искуство сада помаже да буде тако успешан, иако није потпуно здрав.
„Знаш и сам Џим, и ти си имао повреда током каријере. Не знаш какав је степен повреде. Узимао сам много таблета ових дана. То није идеално, покушавам да замаскирам све то. Пилуле против упале и против болова, које иначе не волим да узимам. Тражио сам начин са својим тимом, желим што даље да догурам. Понављам, данас је био најбољи дан од почетка турнира, желим да наставим тако“, каже Ђоковић.
Куријер је проценио да је доста било приче око тениса и повреде која је у центру пажње, па је решио да пита Новака мало о наследнику Стефану који воли тенис.
„Стефан игра тенис, ужива у њему и важна ствар је да воли оно што ради. Да ли је то тенис, ма који год спорт. Наравно као тата, ја волим да он буде у спорту. Прати сваки мој меч, нема паузе, а када смо заједно играм са њим. То је најдивнија ствар у животу да будем отац, имам двоје дивне деце. Ко зна, можда се једног дана вратим овде са Стефаном да играмо дублове“.
Следеће питање Џима Куријера односило се на наследницу Тару и то да ли она воли тенис?
„Њу уопште не занима тенис. Она воли балет, гимнастику. Она је једна слатка девојчица, држи ме да будем чврсто на земљи, да будем скроман. Она ми сваки дан окрене мозак када ме погледа, изгубим сва оружја. Њен поглед је нешто најлепше што сам искусио у читавом животу", рекао је Новак ком су у том тренутку засузиле очи.
За крај кратка изјава и о наредном ривалу у четвртфиналу – Русу Андреју Рубљову који је после епске битке и драме у пет сетова елиминисао Холгера Рунеа.
„Андреј је констатно у Топ 5, Топ 10 играча. Експлозиван је, сјајан играч. Надам се да ће да буде епилог исти као са Де Минором“, закључио је кроз осмех Новак Ђоковић.
Бен Шелтон - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Американац први пут „побегао“ од куће и сад дели лекције у Мелбурну
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Новак истерао „Демона“ и заказао дерби са Русом у четвртфиналу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала