- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Абазовић: Држава поново преузима обједињену Луку Бар

© Sputnik / Александар МилачићЛука Бар, Црна Гора
Лука Бар, Црна Гора - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
Премијер Црне Горе Дритан Абазовић саопштио је вечерас да та држава поново преузима обједињену Луку Бар.
„Исправљамо грешке претходника. Лука Бар ће бити генератор привредног развоја Црне Горе", написао је Абазовић на Телеграм каналу.
Он је навео да је данас, заједно са министром финансија Александром Дамјановићем, почео преговоре са руководством турске компаније „Порт оф Адрија“ која управља делом Луке Бар.
Састанку су испред „Порт оф Адрија“ присуствовали Мехмет Кутман, председник и Седат Кара, извршни директор турске компаније.
Абазовић је, како је саопштено из Владе, казао да држава има намеру да обједињену Луку Бар врати у државно власништво и да, уз озбиљан план и успешно пословање она остварује много веће приходе него што је то досад био случај.
„На добром смо путу да заокружимо ову трансакцију и да ову важну имовину вратимо у државно власништво“, рекао је Абазовић.
Он је оценио да се претходна одлука о сегментацији Луке Бар „показала као потпуно промашена политика“ и да влада има велику амбицију да обједињену Луку Бар учини генератором привредног развоја који ће променити целу Црну Гору.
Луштица - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
ЕКОНОМИЈА
Немци, Руси, Срби: Ко је на некретнине у Црној Гори потрошио 370 милиона евра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала