- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Моћна Јелена уз рекорд до полуфинала – „Још сам гладна“

© AP PhotoЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
Јелена Рибакина, Казахстанка руског порекла, пласирала се у полуфинале Аустралијан опен победивши Јелену Остапенко више него убедљиво резултатом 6:2, 6:4. Казахстанска тенисерка је уједно и оборила рекорд на овогодишњем првом Гренд слему у сезони са 35 асова.
Турнир из снова игра Јелена Рибакина која је после победе над првом тенисерком света срушила и Јелену Остапенко и то за сат и 20 минута.
На почетку меча је Јелена показала сурову доминацију и противници одмах одузела сервис, а потом је нову шансу искористила и у петом гему.
Остапенко је могла да се врати у шестом гему када је имала две брејк лопте, али је тенисерка родом из Русије успела да избегне опасност.
У нешто јачем ритму Остапенко је ушла у други сет и успела Рибакини да одузме сервис гем, међутим Јелена се одмах вратила у игри из првог сета и не само вратила брејк већ направила и други у петом гему.
У самој завршници, тенисерка руског порекла морала је да се намучи јер није искористила прве две меч лопте, али трећу је успела и заказала меч са бољом из дуела Џесика Пегула - Викторија Азаренка.
Јелена током целог Аустралијан опена игра фантастично, а сјајне партије доносе јој самопоуздање и веру да може до још једне Гренд слем титуле.

„Већ сам једном освојила Гренд слем и наравно да сам се уверила да могу поново. Одрадила сам добре припреме са тимом. Нисам баш изненађена резултатима. Срећна сам. Само сам гладна рада и тога да се још више усавршавам“, рекла је тенисерка која од 2018. године игра под заставом Казахстана.

Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Рус је ухватио залет и натерао Американца да се преда
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Ђоковић против Рубљова за полуфинале у термину на који је претплаћен
Новак Ђоковић на Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Америка се каје и тражи Новака – „Учинићемо све што је у нашој моћи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала