- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Запад још није прешао најцрвеније линије

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKНемачки тенкови "леопард 2/А4"
Немачки тенкови леопард 2/А4 - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
НАТО и западне земље су, фактички, увучени у конфликт у Украјини, међутим, нису прешли све црвене линије, изјавио је први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

„Ми шаљемо све више сигнала о томе да су прешли неке црвене линије, али је могуће да најцрвеније линије још нису пређене. Што се тиче нуклеарних сила, међу којима је и Русија, ако тежите ка заоштравању конфликта, онда је неопходно да размотрите све варијанте“, подвукао је Пољански.

Навео је да испоруке западног наоружања неће кардинално променити ток руске специјалне војне операције, притом, том преласку црвених линија прети и директно увлачење Запада у украјински конфликт.
Према речима дипломате, Русија не жели директан сукоб са Северноатланстком алијансом, а НАТО даје сличне изјаве.
„У Украјину не испоручују само наоружање, тамо се налазе и експерти за одржавање тог оружја, јер већи део тог наоружања не може да функционише без подршке западних експерата“, рекао је он.
Пољански је подвукао да су САД директо увечене у оперативно планирање украјинских војника, а НАТО земље Кијеву испоручују и сателитске податке. Закључио је да НАТО фактички ратује у Украјини и да, вероватно, није реч о великом војном НАТО контингенту, али се тамо налазе приватне војне компаније, војни саветници и велики број плаћеника.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Специјална операција у Украјини
Кремљ: Запад је у заблуди да Украјина може победити на бојном пољу - зажалиће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала