- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски експерт: Један удар дивизије руског система „Торнадо С“ збрисао би 100 тенкова „леопард“

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIТенк немачке производње "леопард 2"
Тенк немачке производње леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
Директор Центра МГИМО за војно-политичка истраживања Алексеј Подберјозкин коментарисао је могућност да украјинска војска почне да добија од европских држава немачке тенкове „леопард“. Експерт сматра да то неће суштински променити однос снага.

„Већ је уништено око 3.000 украјинских тенкова. По својим карактеристикама Т-72 и Т-62 не заостају за тенковима ‘леопард 1’ и првом модификацијом ‘леопард 2’. А Т-72Б, Т-80, Т-90 су бољи од већине модификација ‘леопард 2’. То је што се тиче квалитета, а што се тиче квантитета - да би се сакупили тенкови ‘леопард’ од свих европских држава потребно је време. Ти тенкови су у различитом стању, да би се тенк био доведену ред после чувања потребно га практично раставити па саставити. Потребно је обучити посаде. Ако сакупе, на пример, 100 тенкова ‘леопард’ – то је ништа. То је тенковска бригада коју ће збрисати један удар дивизије ‘Торнадо-С’ (руски вишецевни бацач ракета)“, навео је Подберјозкин.

Он се осврнуо на изјаву новог немачког министра одбране Бориса Писторијуса да НАТО не треба да буде страна конфликта у Украјини, истичући да је Алијанса то већ практично постала.
„Друга ствар је што НАТО не жели то да призна из једног једноставног разлога: Алијанса би желела да је рат заобиђе. Испоруке наоружања, муниције, војне технике и при томе офанзивне, то се увек сматрало учешћем у војном сукобу. Иако је Совјетски Савез за време рата Вијетнама против САД слао Вијетнаму ПВО и ловце, овде је граница веома танка. Али, Запад је ту границу већ практично прешао“, рекао је експерт за Радио Спутњик.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Специјална операција у Украјини
Столтенберг у Берлину: Украјини не треба само одбрамбено оружје - она мора да победи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала