- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Састанак делегација Београда и Санкт Петербурга у Старом двору

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Србије и града Београда на згради Скупштине града Београда
Застава Србије и града Београда на згради Скупштине града Београда - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
Помоћник градоначелника Александар Савић данас је у Старом двору одржао радни састанак делегације Града Београда са представницима руског града Санкт Петербурга, а у разговорима је истакнута жеља за што бољим односима и указано на традиционално пријатељство двају народа.
На састанку су усаглашени ставови о потреби сарадње и размене искустава у областима социјалне заштите, спорта, образовања, привреде и комуналних делатности.
Домаћини су госте информисали и о активностима Града Београда, које ће обезбедити бесплатну социјалну заштиту за све кориснике, бесплатне вртиће за децу, уџбенике за ученике основних и средњих школа, субвенције у области привреде, спортске манифестације, нове пројекте у уређењу града, саопштила је Градска управа.
На састанку је било речи и о напорима Града да престоница буде што уређенија и зеленија.
Делегација Санкт Петербурга је представила активности које се спроводе у овом граду, пројекте уређења града и његових парковских површина, те активности у области социјалне заштите, образовања, спорта и културе.
Делегације су се сагласиле о потреби формирања посебне радне групе која ће координирати заједничке пројекте и акције предвиђене споразумом о сарадњи двају градова.
Помоћник градоначелника је захвалио делегацији Санкт Петербурга на предвиђеној донацији парковских реквизита у духу овога града, намењених за уређење будућег игралишта у Улици Арсенија Чарнојевића.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала