- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Украјинска сказаљка одавно зарђала“: Медведев предложио Бајдену и Шолцу да зауставе нуклеарни сат

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПредседник Владе Русије Дмитриј Медведев
Председник Владе Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев предложио је лидерима Сједињених Америчких Држава и Немачке да зауставе откуцавање нуклеарног часовника, али најпре да схвате да је њихова украјинска сказаљка зарђала.

„Нека часовничари Бајден и Шолц зауставе откуцавање нуклеарног часовника на неко време. За то би прво морали да схвате да је њихова украјинска сказаљка одавно зарђала“, рекао је Медведев за Спутњик, одговарајући на питање, шта учинити како би се стрелица овог часовника вратила бар мало уназад.

Стрелице „Часовника судњег дана“ које показују претњу од глобалне катастрофе, рекордно су се приближиле „нуклеарној поноћи“ ─ до ње је остало још 90 секунди, саопштио је „Билтен атомских физичара“.
„Часовник судњег дана“ први пут се појавио на првој страни америчког магазина „Билтен атомских физичара“ 1947. године. Најдаље од поноћи стрелице су биле 1991. године, док су након Хладног рата научници сматрали да се човечанство одвојило од нуклеарне катаклизме читавих 17 минута.
Нуклеарни рат - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Специјална операција у Украјини
Медведев упозорио на опасност од почетка нуклеарног рата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала