- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Адмирал Горшков“ испробао „цирконе“ у Атлантику: Циљ био удаљен 900 километара

© Sputnik / Павел Львов / Уђи у базу фотографијаФрегата „Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков“
Фрегата „Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков“  - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Руска фрегата „Адмирал Горшков“ извела је у Атлантику војну вежбу организације напада хиперсоничном ракетом „циркон“ на морски циљ који је удаљен више од 900 километара, саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије.

„Посада фрегате 'Адмирал Совјетског Савеза Горшков', који делује у западном подручју Атлантског океана, извела је војну вежбу која је подразумевала примену хиперсоничног ракетног оружја рачунарском симулацијом“, наводи се у саопштењу.

У складу са постављеним задатком, „Адмирал Горшков“ је увежбавао организацију извођења ракетног напада на морску мету која је имитирала брод условног противника.
Како је саопштено из руског војног ресора, приликом извођења електронског лансирања посада је показала високу координацију дејстава.
Фрегата се упутила на далеку пловидбу под руководством команданта дивизије ракетних бродова Северне флоте, капетана првог ранга Олега Гладког. Основни задатак је осигуравање руског војно-поморског присуства у стратешки важним тачкама Светског океана.
Фрегата „Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков“ је савремени вишенаменски брод са вођеним ракетним наоружањем. Предвиђен је за решавање задатака у удаљеним морским и океанским зонама. Примљен је у састав руске Ратне морнарице 2018. године, а 2021. године је дорађен за употребу хиперсоничних ракета „циркон“.
Брод наоружан „цирконима“ способан је да нанесе прецизне и снажне ударе било којим противничким објектима на мору и на копну. Карактеристика хиперсоничних ракета „циркон“ је способност да гарантовано одолевају свим модерним и напредним системима противваздушне и противракетне одбране.
Фрегата Адмирал Горшков - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
РУСИЈА
„Главни новогодишњи поклон“: Медведев о слању фрегате „Адмирал Горшков“ ка обалама НАТО земаља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала