- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски фудбалер доживео незапамћену тортуру – шамари, увреде и претње

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Спски фудбалер Лазар Јовановић тврди да је преживео невероватну психолошку и физичку тортуру од председника клуба Макаби Бнеи Рејна. Према речима бившег играча Радничког из Ниша, председник Саид Басул удаљио га је из тима због физичке неспремности, претио му је и ударио неколико шамара, због чега је био приморан да напусти земљу.
Невероватна прича стиже из „свете земље“ где се Лазар Јовановић провео као „бос по трњу“.
Искусни 29-годишњи фудбалер који је из Ниша стигао у Израел, шокирао је изјавом да је први човек клкуба захтевао да га отопусте после само три одиграна кола тамошњег шампионата.
Разлог? Председник је био незадовољан његовом физичком спремом.
„Тренер и председник дошли су после утакмице и причали како сам физички неспреман и како више не рачунају на мене. У реду, њихово право, не правим проблем. Доносе одлуку да више не могу да тренирам са екипом, већ са омладинцима. И то сам прогутао. Цео тим је 14. новембра добио седам дана слободно, да иду својим кућама и да буду са својим породицама, само је мени председник клуба поручио да не могу да идем. Да морам да останем да тренирам. Бесно ми је поручио да ћу морати да идем да тренирам у Хаифи, на плажи, два пута дневно. А, то је сат времена вожње од места у којем сам“, рекао је Лазар Јовановић у разговору за Моцарт спорт.
Није наседао на провокације српски фудбалер већ је остао смирен и професионалан. Радио је шта се од њега тражило, али је нови проблем уследио када је председник одбио да му исплати трећу плату, коај је иначе каснила, изневши му предлог о прекиду сарадње.
„Све време је претио, свашта поручивао. Говорио да не долазим на тренинге, на стадион, да немам шта ту да тражим, па чак и на крају да ће ме избацити из апартмана у којем сам био. Дошао сам на стадион, на тренинг како бих се поздравио са саиграчима јер сам у коректним односима са свима. Када сам изашао на паркинг, председник клуба ми је кренуо у сусрет и поново свашта добацивао. Рекао ми да уђем у аутомобил и да се губим одатле. Када сам рекао да нећу, ухватио ме је за врат и кренуо да ме гура у ауто. Рекао сам му да се склони и после тога ми је ударио таква два шамара да нисам знао шта ме је снашло. Све ми се окренуло“, испричао је за Моцарт спорт Јовановић и додао:
„Био сам у потпуном шоку. Кренуо сам са стадиона, а он ме је све време пратио колима и свашта добацивао. Претио је да ће ми послати нека три човека, да ћу видети шта ће да ме снађе. Да ће тек сад да ме ј*** и тако редом“.
Јовановић је остао смирен и прибран. Све време је телефоном снимао тортуру коју је проживео, после чега је ствар предао у руке израелске полиције. Напустио је Израел и захвалио се Удружењу професионалних фудбалера у Израелу.
„Без њих могу да кажем да бих био мртав, односно да ништа од овога не бих успео. Ангажоваће ми и адвоката. Свака им част и хвала им на томе“, закључио је Лазар Јовановић.
Новак Ђоковић – Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Ђоковић победио Рубљова за јубиларно полуфинале Аустралије
Бивши најбољи тенисер света Матс Виландер - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Виландер ућуткао критичаре: Смешно је оптуживати Новака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала