- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Министарка културе: Свету је потребна оригиналност и ауторство „Кустендорфа“ /видео/

© Sputnik / Дејан СимићЕмир Кустурица и Маја Гојковић уочи отварања 16. Кустендорфа
Емир Кустурица и Маја Гојковић уочи отварања 16. Кустендорфа - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Убеђена сам да сваки министар културе мора да дође на Мећавник, да осети лепоту природе и стварања и очекујем да уживам у правој, исконској, неисквареној уметности, казала је министарка културе Маја Гојковић која је стигла у Дрвенград где ће већерас бити отворен 16. Филмски и музички фестивал „Кустендорф“.
На питање каква култура и какви фестивали су нам потребни у Србији она је навела да „трагамо за оним што није комерцијално и не настаје са идејом колико ћу карата продати и колико ће људи то платити, већ колико ћу дуго остати у памћењу конзумента“.
„Таква култура је потребна Србији, али није Србија ништа специфична по томе, већ је свету потребна оригиналност и ауторство које овај фестивал негује“, додала је Гојковићева.
Под слоганом „Уметност изнад свега“ вечерас ће на Мећавнику бити отворен 16. Филмски и музички фестивал „Кустендорф“ који ће трајати до 29. јануара.
За Златно, Сребнро и Бронзано јаје надмеће се 14 филмова аутора из 10 земаља.
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
КУЛТУРА
Од мрвица правимо спој Истока и Запада: Кустурица објаснио суштину Кустендорфа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала