- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићев повратак из снова – кош за победу и нови трипл-дабл

© AP Photo / Matthew HintonНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Постојала је велика могућност да Никола Јокић прескочи и трећи везани меч за Денвер Нагетсе због проблема са задњом ложом, али се убојити Сомборац вратио на паркет против Њу Орлеанс Пеликанса и још једном очарао планету. Србин је на незгодном гостовању убацио кош за победу – 99:98, а меч је окончао новим трипл-дабл учинком.
И заиста је речима тешко описати све оно што у Америци ради Никола. Јокић је у овом тренутку без икакве дилеме најбољи кошаркаш на планети.
Двоструки узастопни МВП НБА лиге био је под дебелим знаком питања за двобој са Њу Орлеансом. Ипак, у Денверу су проценили да је Јокић спреман и то се испоставило као пун погодак.
То потврђује сув статистички податак, према ком је Јокић забележио 25 поена, имао је 11 скокова и 10 асистенција у, на крају, драматичној завршници са Пеликансима.
Српском репрезентативцу је то 15. овосезонски трипл-дабл, а фантастичан је свакако податак да су Нагетси сваки од поменутих 15 сусрета решили у своју корист.
Такође, скромном Сомборцу је ово био четврти узастопни трипл-дабл, а шести у последњих седам сусрета.
Када је сам меч у питању, све је ишло ка томе да ће ученици Мајкла Мелоуна (п)ојачани најбољим кошаркашем планете неочекивано лако савладати Њу Ореланс, јер су у једном тренутку у трећој четвртини имали огромних +19! Ипак, предност је почела да се топи.
И истопила се – у потпуности!
У самој завршници треће деонице Вили Ернангомез је серијом од шест поена успео да смањи предност Денвера на једноцифрен заостатак, што је био увод у тотални преокрет.
Убрзо је уследила серија домаћина 10:0 и на семафору је био исписан резултат 98:97. Лопта је била у поседу Нагетса, а Џамал Мареј је одлучио да је она сигурнија у рукама Николе Јокића.
Тада је на сцену ступио маестрални Србин, који је поново био хладан као лед. Рутински је убацио флоутер 17 секунди пре краја за вођство Денвера 99:98.
Пеликанси су имали чак три покушаја у последњем нападу. Прво је Меколум покушао да погоди један тежак шут и био је непрецизан, уследио је офанзивни скок и покушај Херба Џонса, да би лопта и даље била у поседу домаћина. На сцену је тада поново ступио Меколум који је шутирао за три поена – и поново био непрецизан.
Уз Николу Јокића најефикаснији у редовима Денвера најефикаснији био је Џамал Мареј са 25 поена, док је Ерон Гордон стао на 11 поена, четири скока и три асистенције.
Денвер је после повратка Николе Јокића на паркет и пораза од Оклахоме, сада додатно учврстио лидерску позицију на Западној конференцији са скором 34-14, док другопласирани Мемфис има меч мање и учинак 31-16.
НБА резултати
Индијана - Чикаго 116:110
Мајами - Бостон 98:95
Њујорк - Кливленд 105:103
Њу Орлеанс - Денвер 98:99
Далас - Вашингтон 126:127
Финикс - Шарлот 128:97
Л А.Лејкерс - Л.А. Клиперс 115:113
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Никола се разгоропадио и славио против двоцифреног Богдана
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Последње вести из Денвера нису добре – Јокић продужава боловање?
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Жреб за Куп – вечити сазнали ривале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала