- Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
МОЈА ПРИЧА
Доносимо вам животне приче, репортаже и необичне судбине људи који друштво чине бољим.

Бака Србијанка је у Мелбурну повела српско весеље због Новакове победе: „Пуно ми је срце!“ /видео/

© Фото : Уступљено СпутњикуБака Србијанка
Бака Србијанка - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Ексклузивно
На мечу Новака Ђоковић и Андреја Рубљова поново се у маси људи издвојило лице сада већ познате бака Србијанке о којој брује медији... То колико Србијанка воли Новака стигло је и до породице српског тенисера, а Срђан Ђоковић морао је и да је лично упозна. О томе како је ујединила српске навијаче и упознала Новаковог оца бака је причала за Спутњик.
Бака Србијанка Станишић постала је преко ноћи најпознатији навијач Новака Ђоковића на Аустралијан опену због снимака на друштвеним мрежама.
Србијанка Станишић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
МОЈА ПРИЧА
ЕКСКЛУЗИВНО Бака Србијанка, Новаков највећи фан у Аустралији и хит на мрежама: „Што је овако мршав?“
Она је одушевљено гледала меч против Алекса де Минора после чега је разговарала са Спутњиком, а утиске је пожелела да подели и после меча против Андреја Рубљова.
„Мало смо узбуђени, мало смо се веселили, све смо стигли. Велики дан не могу да ти објасним шта се све десило. Лепо је било, врискала сам када је Ђоковић победио“, кроз осмех узбуђено прича Србијанка која је једва чекала да стигне кући како би препричала дан.

„Сишао је његов отац међу навијаче, ја сам се одушевила. Он је тако диван, миран и поштен. Све је померио људе да би дошао до мене“, прича одушевљено бака која има велику жељу да упозна Новака, а сада је корак ближе томе када је упознала Срђана Ђоковића којим је остала фасцинирана.

После меча су уз Србијанку остали српски навијачи, нашла се у центру пажње и око ње је почело весеље, а 84-годишњој баки срце је било пуно јер како каже после пет деценија живота у Аустралији увек је преплаве емоције када види Србе.
„За ових 50 година кад год видим неког нашег буде ми драго. Било је много народа, старог и младог. Новак је много популаран кад дође у Аустралију“, препричава Србијанка која је и сама стекла популарност.
После меча деца, омладина, али и старији тражили су да се фотографишу са њом, а како каже није јој ништа тешко јер „воли добар народ“.
Србијанка је толико уживала у два Новакова меча, да ће се њени унуци сада свим снагама трудити да пронађу карте за полуфинале.
Уколико Новак као што се очекује дође и до финала бака Србијанка мораће да промени своју устаљену рутину. Њен обичај је да недељом посети гроб свог супруга, али ако Новак уђе у борбу за трофеј она ће ићи на Род Лејвер арену.
„У недељу морам да идем. Пуно ми је срце, толико сам весела, заборавила сам и да вечерам“, смеје се бака док се у позадини осмехује и цела породица Станишић.
Емотивна бака Србијанка није могла да преприча све утиске од еуфорије, у Мелбурну је било већ близу једног часа иза поноћи, али она није ни помишљала на спавање од узбуђења.
За Новакове победе и здравље српског народа се моли Богу, како каже, Бог јој враћа јер због свега она „не диже нос“.

„Ретко ко је овако срећан као ја. Воле ме деца, сликају се са мном, то је кад си добар према свима. Кад дигнеш нос ништа ти не вреди“, завршила је и ову страницу дневника из Аустралије бака Србијанка.

У претходном разговору за Спутњик бака Србијанка рекла је да од младих навијача тражила да буду енергичнији, а они су је послушали и после Новакове победе играли су коло испред Род Лејвер Арене.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Андреј је завршио у сузама – чувени тренер најбоље описао Новакову тактику: „Хајде, не бојим се!“
Били Џин Кинг  - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Славна Американка упутила апел: „Пустите Русе и Белорусе!“
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Узалуд забране, узалуд све – српске и руске заставе славе победу Ђоковића /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала