- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко то тамо сумња, а ко игнорише – Ђоковић као вечити „камен у ципели“

© AP Photo / Kin CheungРоџер Федерер, Новак Ђоковић и Рафаел Надал
Роџер Федерер, Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Дебата о томе ко је најбољи тенисер света ће вероватно трајати још неко време, та позиција је годинама уназад била предодређена за двојицу западњачких фаворита, Роџера Федерера и Рафаела Надала, али се за све то сада пита само Новак Ђоковић. И, чини се, да то никако не прија његовим највећим ривалима.
Један га (индиректно) напада, други игнорише.
Ђоковић недавно је оштро коментарисао чињеницу да људи сумњају у његову повреду, а да се потпуно другачије понашају када су неки други играчи у питању. И у свему се прозваним нашао Тони Надал, стриц и дугогодишњи тренер Рафаела Надала. Случајно или не, процените сами. А због свега и „ударио“ на Новака у својој колумни.
Тони је написао колумну за шпански лист Ел Паис где је истакао да Новакне треба да буде изненађен што сумњају у његову повреду.
„Ја сам разумео да се то други тенисери односи на Рафу. Јер је он једини од тих осталих ко је повређен, а ко је такмац за титулу. Годинама гледамо повреде које имају иминентан ефекат на Рафино здравље. Није могао некада да заврши мечеве. Када је Новак у питању, то је другачије. Не кажем да лажира повреде, али је нормално да сумњам у њега после мечева против Де Минора и Димитрова“, рекао је Тони Надал.
Иначе, Тони Надал је рекао да је само РафаНадал био повређиван од тенисера који се боре за титуле, али треба рећи да су повреде у последње време имали и Карлос Алкарас, први тенисер света, као и Александар Зверев, док је Доминик Тим редовно повређен, а ту је и Енди Мари који игра са вештачким куком, те да је и сам РоџерФедерер привео крају каријеру због повреда.
Ипак, поред свега Тони је разумео да се ради о Надалу. Дакле, тако стоје ствари када је Надал и његово окружење у питању.
А, како је са Роџером Федерером?
Изгледа да ни њему није баш пријатно што Новакготово незаустављиво иде ка историјском месту број један, ако већ тамо није стигао.
Новак је после меча против Андреја Рубљовапоказао позитивну емоцију ка Роџеру Федереру, тражио је да му Род Лејвер арена аплаудира и истакао да је Швајцарац један од најважнијих играча у историји тениса.
Са друге стране, Роџер му се није јавио од Лејвер купа и званичног пензионисања.
„Нисмо се чули од Лејвер купа, нисмо у том смислу напредовали у том односу. Можда ће то бити другачије у будућности. Не знам. Да ли остао овакав однос или се променио, моје поштовање и дивљење према њему се неће променити, због свега онога што је он урадио за наш спорт. Он је јако утицао на то да смо данас овде где јесмо. Искористио сам прилику у тој интеракцији са Куријером да га споменемо и да му пошаљем поруку“, рекао је Ноле.
Дакле, са Новакове стране само лепе речи.
Са Новакове стране само најбољи тенис на свету, иако има 35 година.
Изгледа да то многима смета...
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Андреј је завршио у сузама – чувени тренер најбоље описао Новакову тактику: „Хајде, не бојим се!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала