- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Апсурдно је мислити да се безбедност Украјине постиже моћном војском

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаКремљ, Москва
Кремљ, Москва - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Апсурдно је мислити да се безбедност Украјине може осигурати моћном војском, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Свакодневно читамо велики број дискусија. На нашу жалост, видимо велики број политичара, војних и других експерата, који нас убеђују да се наставком рата може осигурати безбедност континента. То је апсурдно убеђење, то је слепа улица развоја и војне и политичке мисли. Веома смо сигурни у то“, рекао је Песков.

Подвукао је да су у Русији у то били убеђени и пре нешто више од годину дана, када је председник Русије Владимир Путин позвао све да седну за преговарачки сто.

„Тада је председник Путин позвао све да се присете неколико деценија постепеног напредовања НАТО-а према Русији и упозорио да наставак таквих акција не може остати без последица“, истакао је Песков.

Коментарисао је и ранију објаву немачких медија да је немачки канцелар Олаф Шолц донео одлуку да Украјини пошаље тенкове „леопард“ и истакао да Москва не контактира са Берлином на тему испорука.
Раније је „Вашингтон пост“ објавио чланак у коме је наведено да САД сматрају да је боље безбедност Украјине осигурати не пријемом у НАТО, већ моћном војском.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Специјална операција у Украјини
Столтенберг: Пут ка миру води преко испорука оружја Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала