- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Противник се не обазире ни на шта – пуца својим људима у леђа

© Пресс-служба Президента РФ / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Циљ специјалне војне операције је заштита људи и саме Русије од опасности које покушавају да створе на територијама које Русији историјски припадају, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Руски председник је поводом Дана руских студената посетио кластер „Ломоносов“ Иновационог научно-технолошког центра Московског државног универзитета.
„Циљ је, како сам већ много пута говорио – заштита људи, пре свега, заштита саме Русије од оних опасности које покушавају да створе на територијама које нам историјски припадају. И ми то не смемо да дозволимо“, рекао је Путин током разговора са студентима.
Говорећи о украјинској војсци, Путин је навео да „противник нема никаквог обзира, да је формирао казнене одреде и да пуца у леђа сопственим људима“.

„Нажалост, противник се не обазире ни на шта. Пуцају својим људима у леђа, чак су формирали казнене одреде. Момци су причали о томе недавно, пре недељу дана. Наши су у једном насељеном месту били сведоци следеће сцене: противник је испред, а пуцају на њега (с леђа). Притом, како кажу, то је била јака ватра, нису им дозвољавали повлачење“, рекао је Путин.

Како је истакао, то чине неонацисти, али сами не излазе у прве редове.

Европа ће повратити суверенитет

Европске земље ће пре или касније повратити изгубљени суверенитет, али за то ће бити потребно време, рекао је Путин.

„Много тога што се дешава има дубоке корене, одређене основе. Наравно, доћи ће време, у то нема сумње, Европи ће у сваком случају ипак бити враћен суверенитет. Судећи по свему, за то ће бити потребно још неко време“, рекао је руски лидер.

Русија неће укидати културу као што чини Запад

Руски председник је, такође, истакао да Русија неће живети без светске културе, „за разлику од Запада који 'укида' Чајковског.
„Никада нам није ни пало на памет да укинемо Бетовена или Баха, О. Хенрија и тако даље, а тамо су се досетили да укину Чајковског. Па нека живе без Чајковског и без Достојевског и без Толстоја, а ми нећемо живети без светских класика“, рекао је Путин.
Он је додао да је Русија само део светске културе, али веома значајан део.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Специјална операција у Украјини
Кремљ Кијеву: Русија и Путин постоје и постојаће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала