- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Симоњан: Европска унија уцењује Србију захтевом за затварање Спутњика и РТ

© Фото : Пресс-служба президента Республики Беларусь / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница агенције „Русија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан
Главна уредница агенције „Русија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Главна уредница медијске групе „Русија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан изјавила је да Европска унија уцењује Србију захтевајући да се Спутњик и РТ затворе.
„Европска унија уцењује Србију захтевајући затварање Спутњика и РТ. У нацрту годишњег извештаја Европског парламента о Србији осуђује се отварање редакције РТ у Београду, а власти земље се позивају да испоштују одлуку Европске уније о обустави емитовања Спутњика и РТ“, објавила је Симоњанова на Телеграму.
Раније је објављен нацрт годишњег извештаја Европског парламента о Србији који је припремио известилац Владимир Билчик. У њему се, између осталог, осуђује отварање руског информативног сервиса РТ на српском у Београду и позивају се власти да се ускладе са одлуком ЕУ о суспендовању емитовања сервиса РТ и агенције Спутњик; као и да се супротставе дезинформацијама и „манипулативним анти-ЕУ наративима“.
Забринутост се изражава због кашњења у примени медијске стратегије, као и жаљење због одлуке РЕМ да четири националне фреквенције додели каналима са „историјом кршења новинарских стандарда“.
 Посланици ЕП Владимир Билчик и Матјаж Немец након састанка са Александром Вучићем - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СРБИЈА
Затворите Спутњик! Шта пише у новом извештају Европског парламента о Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала