- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нека другачија Србија иде на мегдан Америци

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси
Селектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је да ће наш национални тим на пријатељском мечу са Сједињеним Америчким Државама остати веран свом стилу игре, без обзира на формацију и имена фудбалера. А, биће промена у формацији.
Утакмица ће бити одиграна 26. јануара од четири часа по средњеевропском времену.
„С обзиром да имам на располагању два класична бека, Мијаиловића и Петковића, вероватно ћемо играти са четворицом у последњој линији. То суштински неће променити наше опредељење, јер желим као и увек да ми будемо екипа која држи лопту и диктира ритам утакмице. Систем је само почетна поставка играча на терену, много је важније како интерпретирате одређене захтеве у игри и како одрађујете постављене задатке“, рекао је Стојковић, преноси званични сајт Фудбалског савеза Србије.
Србија пословично игра са тројицом у последњој линији одбране, али Пикси је сада дошао у ситуацију да проба да одигра са четворицом у одбрани.
Пикси се највећим делом одлучио да игра са тројицом у дефанзиви због недостатка правих бекова, а сада ће испробати на делу Марка Мијаиловића и Николу Петковића.
Марко Мијаиловић игра за Вождовац и наступа на позицији десног бека, висок је 185 центиметара и потиче из школе Црвене звезде. После је играо у Колубари, Бежанији, Раду, Мачви и од 2021. је у Вождовцу. Никола Петковић из Чукаричког је друга опција Пиксија за бековске позиције.
Биће занимљиво видети их обојицу у дресу националног тима.
Репрезентативци Србије су се брзо адаптирали на временску разлику, а најавили су да су спремни за меч у Лос Анђелесу.
„Утакмица јесте пријатељска, али далеко од тога да је безначајна. Важна је из пуно разлога. Као прво, да покажемо добар фудбал. Као друго, да покушамо да победимо. И као треће, да оставимо што бољи утисак у земљи која ће 2026. године бити домаћин Светског првенства на којем и Србија жели да учествује. Момци су већ на првом тренингу показали да су пребродили џет-лег, деловали су свеже и мотивисано, нема разлога да тако не буде и у четвртак“, казао је селектор.
Затим и додао...
„Увек је прелепо носити дрес своје земље, у екипи влада одлична атмосфера и имам само речи хвале за њихово понашање и однос према обавезама. Уосталом, ту су да ме убеде да за њих има места и у ономе најјачем тиму уочи квалификација за Европско првенство“, навео је Стојковић.
За утакмицу између Србије и САД влада велико интересовање.
„Добривоје Танасијевић је већ стигао у наш хотел, он је овде практично у улози домаћина и једва чека утакмицу у четвртак. Чуо сам се и са Владе Дивцем, доћи ће да испрати наш званични тренинг, већ је резервисао место на стадиону Лос Анђелеса, а долазак је најавио и Марко Јарић. Трудићемо се да их обрадујемо позитивним резултатом“, изјавио је Стојковић.
Стојковић је 1984. године на Олимпијским играма у Лос Анђелесу као играч са селекцијом Југославије освојио бронзану медаљу.
„Предиван догађај и предивна успомена. Победили смо Италију у мечу за треће место и освојили олимпијско одличје. Цео тај турнир био је својеврсни спектакл, уживао сам дружећи се са атлетским и боксерским шампионима, са највећим звездама светског спорта у то време. Олимпијске игре имају тај специфичан дух, нарочито када догурати до завршнице такмичења и уђете у борбу за медаље. Јако сам срећан и поносан што сам био те славне генерације југословенског фудбала и дешавања из Лос Анђелеса су ми заувек остала урезана у памћење", закључио је Стојковић.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Ред за Србина све дужи, али „стара дама“ има кеца у рукаву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала