- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац после баксузних 13 година обрадовао своју земљу – у полуфиналу чека Новака

© AP PhotoТоми Пол
Томи Пол - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
У америчком дербију искуснији Томи Пол спречио је нову сензацију младог Бена Шелтона и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена резултатом 7:6, 6:3, 5:7, 6:4. За место у финалу Пол ће играти против бољег из дуела Новак Ђоковић – Андреј Рубљов.
По први пут у каријери Томи Пол ће играти у полуфиналу једног Гренд слема, а до тог подвига стигао је после победе над младим Беном Шелтоном који је једно од највећих изненађења турнира.
Поред тога што Пол игра прво Гренд слем полуфинале у каријери, он је и први Американац после 13 година који се пласирао у полуфинале на Аустралијан опену. Последњи је до најбоље четворке стигао Енди Родик 2010. године.
Први сет протекао је без брејка уз само једну прилику за одузимање сервиса противнику коју је пропустио Пол.По први пут Шелтон је изгубио сервис у самој завршници тај-брејка, а Пол је ту предност успео да претвори у сет.
Имао је млади Бен прилику да се врати у петом гему другог сета, али је испустио две брејк шансе, да би Пол у нардном гему то казнио и касније лако потврдио брејка за велику предност од 2:0 у сетовима.
Ни трећи сет није кренуо добро по Шелтона, најпре је у трећем гему мрао да одбрани четири брејк лопте, а онда му је у седмом гему сународник одузео сервис гем. Међутим, Шелтон је изборио шансу и успео да врати брејк,а потом изненадио и још једном одузео сервис Полу чиме је смањио разлику у сетовима.
Међутим, пад у игри Томија Пола био је кратког даха јер је на старту четвртог сета одмах одузео сервис Шелтону који до краја сета није успео да дође до брејк лопте.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Новак Ђоковић – Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Ђоковић победио Рубљова за јубиларно полуфинале Аустралије
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Новак се пита – „васкрсли“ Рус стоји му на путу
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Без бриге – све иде на Новакову воденицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала